0.9 C
Apeldoorn
maandag 4 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Pooling Partners blijft Europa’s marktleider

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

ECK EN WIEL – Het Nederlandse bedrijf Pooling Partners is opnieuw Europa’s nummer één pooler en producent van pallets en kisten. De netto omzet steeg met 2 procent naar bijna 327 miljoen euro. Het familiebedrijf breidde in 2017 opnieuw uit – onder meer in Zuid-Europa en het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit de jaarcijfers van het afgelopen jaar.

Net als de hele sector staat ook de productiedivisie van Pooling Partners onder druk van de snel stijgende wereldwijde houtprijzen. De verkoopprijzen van pallets kunnen die stijging nauwelijks bijhouden. Pooling Partners verwacht dat de omzet van nieuwe pallets in 2018 weer bijtrekt naar het gewenste niveau.Het bedrijf dat laatste twintig jaar transformeerde van een pure pallet-producent tot een data-gedreven, full-service logistieke partner voor bedrijven over de hele wereld, zag de concurrentie opnieuw toenemen en deed ruim een kwart meer eigen investeringen dan in 2016, onder meer in de interne auditorganisatie.

Hergebruik is kernwoord
“Investeren is belangrijk om ons te blijven onderscheiden met aantoonbare kwaliteit van onze pallets en onze kennis, kunde en ervaring,” vertelt Ingrid Faber, Chief Executive Officer bij Pooling Partners. Vooral IT is steeds belangrijker voor de pooling-activiteiten het bedrijf. “Door automatisering en data beter te benutten, willen we in de toekomst nog meer maatwerkoplossingen kunnen aanbieden, voor elke sector en elk type supply chain.” Over het geheel genomen gaat het goed met het bedrijf. “Dat bleek afgelopen jaar onder meer uit onze groei in Zuid-Europa en de oprichting van een reparatiefaciliteit in het Verenigd Koninkrijk,” aldus Faber. Reparatie en hergebruik zijn voor de komende jaren kernwoorden voor Pooling Partners. “We willen nog verder investeren in hergebruik van materialen en een voorloper blijven in de circulaire economie.”

- Advertisement -

Laatste nieuws

X