8.2 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Plato zet restwarmte in voor andere toepassingen

ARNHEM – Platowood heeft een WiE-voucher ter waarde van ruim 10.000 euro in ontvangst mogen nemen. WiE staat voor Warmte in de Euregio –focusseren en moderniseren. Met dit bedrag wordt onderzoek gefinancierd naar de mogelijkheden voor het opslaan van de energie die overblijft na het proces van Platowood.

Platwood, gevestigd op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem maakt duurzaam hout door middel van het hydro-thermische modificatieproces (platoniseren). Bij dit proces blijft warmte over. Met behulp van de WiE-voucher wordt in kaart gebracht op welke wijze die warmte behouden kan worden voor andere toepassingen. Er zal onder andere een haalbaarheidsstudie worden gedaan naar energieopslag en het leveren van warmte in andere gebouwen op IPKW. René Hofman, algemeen directeur Platowood: “Duurzaamheid is een containerbegrip geworden, maar voor ons is het een werkwoord waar we continu actief mee bezig zijn. Zo wordt nu al een deel van de restwarmte gebruikt om het kantoor van Platowood te verwarmen.” Het onderzoek wordt uitgevoerd door Atlas Energie.

WiE is een Nederlands-Duits project dat wordt ondersteund door het stimuleringsprogramma Interreg-V. Het doel van het gesubsidieerde Interreg-V project WiE is het bevorderen van een koolstofarme en duurzame warmtevoorziening in de Euregio. Het project ondersteunt het behalen van de klimaatdoelstellingen en stimuleert de overgang naar een duurzame warmtevoorziening.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X