0.9 C
Apeldoorn
maandag 4 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Plato kozijnhout

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

ARNHEM – De duurzame houtveredelaar Platowood breidt haar aanbod uit met Fraké Kozijnhout. Het met het KOMO-keurmerk gecertificeerde kozijnhout is dimensiestabiel, goed verwerkbaar en heeft een natuurlijke uitstraling. De introductie van dit nieuwe product volgt op de succesvolle crowdfunding, waarmee Platowood vorig jaar 1,25 miljoen euro ophaalde.

Het Fraké hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en heeft dankzij het platoniseren – houtveredeling via hydro-thermische modificatie – de eigenschappen van hardhout. Met dit unieke proces als basis is het hout vele malen dimensiestabieler en onderhoudsarmer dan andere houtsoorten. Door dit hout te optimaliseren en tevens te vingerlassen én te lamineren, wordt houtverlies voorkomen en zorgt Platowood voor foutvrij hout in goed verwerkbare lengtes.

Uitstekende eigenschappen

Waar kozijnhout door temperatuurschommelingen normaal gesproken eens per 5 of 6 jaar opnieuw moet worden geschuurd en geschilderd, volstaat bij Platowood Fraké Kozijnhout een onderhoudsinterval tot wel 15 jaar. Het hout is bovendien inbraakwerend – vergelijkbaar met Meranti hout – en is geschikt voor alle soorten hang- en sluitwerk. In de loop van de tijd zal het onbehandelde hout egaal vergrijzen. Indien dit niet gewenst is, kan het hout ook bewerkt worden met een speciale olie, wat zorgt voor een uniforme uitstraling.

Crowdfunding

Platowood is sinds haar oprichting pionier in de houtbranche. Het is het eerste en enige bedrijf ter wereld dat duurzaam beheerd en snelgroeiend hout veredelt door middel van hydro-thermische modificatie, zonder het gebruik van chemicaliën. Dit uiterst milieuvriendelijke proces (platoniseren) wordt volledig in eigen beheer uitgevoerd. Afgelopen najaar startte Platowood een crowdfundingactie om te kunnen voorzien in haar voorraadbehoefte. Binnen twee dagen zorgden 860 investeerders voor de benodigde 1,25 miljoen euro, waarmee Platowood in staat blijft om aan de groeiende vraag naar duurzame bouwmaterialen te kunnen beantwoorden.

Nadere informatie:
Platowood
Telefoon: 088 – 605 00 60
www.platowood.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X