0.4 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Peter Fraanje nieuwe directeur BRBS Recycling

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

ZALTBOMMEL – Peter Fraanje wordt per 1 juni 2018 directeur van de branchevereniging BRBS Recycling.Fraanje volgt Max de Vries op, die op 1 oktober 2018 met pensioen gaat. Met Peter Fraanje hoopt BRBS Recycling de persoon in huis te halen die de vereniging verder brengt tot voor de recyclingindustrie noodzakelijke coalitiepartij in de transitie naar de circulaire economie.

BRBS Recycling is de vereniging van sorteer- en recyclingbedrijven. Op jaarbasis verwerken deze bedrijven samen meer dan dertig miljoen ton bouw-, sloop- en overig materiaal afkomstig van bedrijven en huishoudens tot nieuwe, kwalitatief hoogwaardige grondstoffen. Zij leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan een duurzame en circulaire economie en maken Nederland koploper in Europa. Daarnaast is BRBS Recycling een belangrijke kennisbron voor haar leden en een kundige gesprekspartner voor Ministeries, VNO-NCW en andere stakeholders in de markt van afval, recycling en grondstoffen. Vanuit haar expertise is BRBS Recycling mede sturend in normalisatie organisaties zoals NEN, CEN en CROW en commissies voor kwaliteits-, Arbo en certificatieregelingen.

Fraanje is onder meer lid van het nationale Transitieteam Circulaire Bouweconomie dat eerder dit jaar een concrete voorzet heeft gegeven hoe de bouwsector zich kan ontwikkelen in de richting van een moderne, circulaire bouwindustrie. Met zijn ruim zes jaar ervaring als directeur van de koepelorganisatie van het Nederlands Verbond Toelevering Bouw en te hebben gewerkt bij onder meer Bouwend Nederland en TNO, brengt aannemerszoon Fraanje veel nieuwe expertise in het bureau. Fraanje is in 1998 gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam op het duurzaam gebruik van grondstoffen in de bouw. Recentelijk is mede dankzij de inzet van Fraanje een grenswaarde voor de Milieuprestatie van Gebouwen (MPG) ingevoerd.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X