4.9 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Permanente én verplaatsbaar schoolgebouw is klaar

AMSTERDAM – Het nieuwe schoolgebouw van basisschool Klein Amsterdam is opgeleverd en opende in de eerste week van februari haar deuren in Amsterdam-Noord. Maar omdat de definitieve kavel pas over zes jaar beschikbaar is, zal het schoolgebouw in de tussentijd verplaatst moeten worden. Daarom creëerde De Groot Vroomshoop in samenwerking met SeARCH Architecten en basisschool Klein Amsterdam een unieke oplossing voor dit onderwijsvraagstuk: verplaatsbare houten modules van permanente kwaliteit en mét een prachtige uitstraling.

De Groot Vroomshoop bouwt al ruim 90 jaar bewust met hout, waarbij het bedrijf nieuwe innovaties blijft introduceren. Zo is het project Klein Amsterdam een prachtig voorbeeld van het nieuwste bouwconcept. Samen met SeARCH Architecten en de basisschool hebben we een school gerealiseerd die is opgebouwd uit geprefabriceerde houten modules.

Verplaatsbare huisvesting van permanente kwaliteit

Deze houten modules zijn niet alleen 100 procent circulair geproduceerd, ze zijn ook van permanente kwaliteit, flexibel inzetbaar, eenvoudig te (ver)plaatsen, met elkaar te combineren en uit te breiden. Hierdoor kan de gebruiker eenvoudig inspelen op groei, krimp of een andere huisvestingsbestemming. Na de permanente gebruiksperiode van tenminste 40 jaar kan het hout worden hergebruikt voor andere doeleinden. Dit sluit perfect aan op het streven van de Groot streven naar duurzame en toekomstgerichte huisvestingsoplossingen.

CO2-negatief schoolgebouw

De Groot Vroomshoop werkt al jaren met uitgangspunten die perfect aansluiten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat begint natuurlijk al met de keuze voor de grondstof, hout. Het bedrijf bouwt bewust met hout, de hernieuwbare grondstof De Foot enkel uit duurzaam beheerde bossen importeren (FSC en PEFC). Bovendien worden alle producten bij De Groot onder optimale omstandigheden geprefabriceerd. De minimale hoeveelheid afval wordt goed gescheiden, met minimale faalkosten, en op een veilige en Arbo-verantwoorde wijze. Een leuk weetje: in het hout waarmee het schoolgebouw van Klein Amsterdam is gemaakt, zit meer CO2 opgeslagen dan wij hebben uitgestoten tijdens de productie van de school.

Oplossing voor menig huisvestingsvraagstuk

Met dit nieuwe bouwconcept bewijst De Groot Vroomshoop dat architectuur, verplaatsbaarheid en een permanente kwaliteit prima samengaan. De houten modules vormen volgens het bedrijf dan ook een unieke oplossing voor menig huisvestingsvraagstuk in het onderwijs, maar ook in de zorg en het bedrijfsleven.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X