0.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Overname Hofleverancier Felix Clercx door Forestia®

Helmond, december 2019 – Beheermaatschappij Felix Clercx verkoopt haar aandelen in BV Handelsonderneming Felix Clercx aan Forestia® welke is gevestigd in het Franse Lille.

Felix Clercx is een familiebedrijf, opgericht in het jaar 1891 te Helmond en in 3 generaties uitgegroeid van een lokale houtzagerij tot een belangrijke toeleverancier van de hout- en bouwmaterialenhandel binnen West Europa. Het assortiment bestaat uit hoogwaardige producten welke met name “Decking, Fencing en Siding” als toepassing hebben. De voornaamste materialen zijn tropisch en thermisch behandeld hout, aluminium en houtcomposiet. Meer informatie vindt u op www.felixwood.com

Forestia® is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en verkoop van producten voor buitentoepassingen. Deze producten worden op de markt gebracht door haar dochterondernemingen: Amenabois, So Garden en Fiberdeck. Afzetgebied is Frankrijk en haar doelgroep bestaat uit DIY-ketens en de hout- en bouwmaterialenhandel. Forestia, van oorsprong een ontwerpbureau, hecht veel belang aan de ontwikkeling van hoogwaardige producten voor duurzaam en milieuvriendelijk gebruik. Meer informatie vindt u op www.fiberdeck.com en www.forestia.fr
Met deze overname zal de groep in 2019 een geconsolideerde omzet van ca. 50 miljoen euro genereren.

Peter Derckx, CEO van Felix Clercx:
“In 2012 heb ik de algemene leiding van Jean-Marie Clercx overgenomen en heeft hij zich vrij snel daarna teruggetrokken uit de dagelijkse gang van zaken. De aanleiding dat de aandelen nu verkocht worden, is ingegeven door het feit dat binnen de familie (zowel op korte als lange termijn) geen ambitie bestond om het bedrijf voort te zetten. Als CEO ben je uiteraard verantwoordelijk voor de continuïteit van het bedrijf inclusief haar medewerkers en daarom hebben wij ergens in het voorjaar van 2018 het besluit genomen ons te oriënteren op een geschikte overnamekandidaat.
Felix Clercx heeft de laatste jaren een enorme omzetgroei doorgemaakt, is financieel heel gezond en kan daardoor zeer mooie ratio’s laten zien waardoor meerdere partijen interesse toonden.
Forestia® bleek uiteindelijk voor ons de “perfect match”: zelfde strategische visie, geen enkele overlap van afzetmarkten en uiterst innovatief binnen ons huidig assortiment. Vooral onze klanten zullen gaan merken dat wij op het gebied van productontwikkeling, marketing en service grote stappen gaan maken. Met mijn team zal ik de komende jaren op dezelfde manier richting blijven geven aan dit mooie bedrijf en samen met alle medewerkers én de nieuwe eigenaar Forestia® zien we de toekomst met nog meer vertrouwen tegemoet en handhaven we uiteraard onze slogan: Wood for Generations.”

Nicolas Tant, CEO van Forestia® voegt hieraan toe:
“De overname van Felix Clercx zal ons in staat stellen om onze groei in Europa te versnellen door het openen van nieuwe markten met een groot omzetpotentieel. Felix Clercx is een bedrijf waarmee we de laatste jaren steeds nauwere commerciële banden hebben opgebouwd. Felix Clercx deelt onze waarden, vooral ten aanzien van duurzame ontwikkeling, met een groot aandeel FSC-gecertificeerd hout in het assortiment. Dit bedrijf beschikt onder andere over een zeer efficiënt logistiek platform van 40.000 m2, langdurige samenwerkingsverbanden met leveranciers en een groot klantenbestand verspreid over Duitsland en de Benelux-landen.”
Tegelijkertijd met de overname door Forestia® zal Felix Clercx zelf het Duitse verkoopkantoor Holz & Service volledig inlijven als 100% dochteronderneming. Met dit verkoopkantoor, bestaande uit 5 personen, wordt al sinds 1998 samengewerkt. Door deze overname wordt ook voor de Duitstalige markten de continuïteit gewaarborgd.

Ralf Zacharias, directeur van Holz & Service:
“De naam zal veranderd worden in Felix Clercx GmbH. Wij zullen ons blijven richten op de klanten van Felix Clercx in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Wij zijn erg enthousiast nu officieel deel uit te mogen maken van deze nieuwe groep.”

- Advertisement -

Laatste nieuws

X