0.4 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Open avond Helicon MBO Velp

VELP – Vanaf schooljaar 2018-2019 gaan Helicon MBO Apeldoorn en Helicon MBO Velp samen verder als één sterke groene mbo-school. De plaats daarvoor wordt Landgoed Larenstein, de huidige locatie van Helicon MBO Velp. Op dinsdag 20 maart van 18.00 tot 21.00 uur organiseren zij samen een open avond in Velp. Tijdens de avond kunnen bezoekers kennismaken met docenten en leerlingen van alle opleidingen in de richtingen groene leefomgeving, milieu, voeding en dier. Let op: de open avond duurt tot 21.00 uur in plaats van tot 20.00 uur zoals eerder aangekondigd; zo is er meer tijd om goed met elkaar kennis te maken.

Meer aanbod in Velp

Door het samengaan van Helicon MBO Apeldoorn en Helicon MBO Velp zijn er nu meer opleidingsmogelijkheden in Velp. Zo kunnen leerlingen nu Dier en gedrag op niveau 3 gaan volgen, terwijl er eerst alleen een niveau 4 dier-opleiding was (Dier en ondernemen). Ook op het gebied van de groene leefomgeving zijn meer mogelijkheden. Op niveau 2 kunnen toekomstige medewerkers buitenruimte de opleiding Bos- en natuurbeheer gaan volgen. Hierdoor is deze opleiding nu van niveau 2 t/m niveau 4 te volgen in Velp. En op niveau 3 en 4 kunnen leerlingen zich in Velp gaan specialiseren in de boomverzorging als European Treeworker. Deze opleiding is alleen in deeltijd te volgen. Ook het volgen van een brede groene niveau 1 opleiding (entree) behoort tot de mogelijkheden. Het volledige opleidingsaanbod vindt u op helicon.nl/mbo.

Waarom de scholen samen verder gaan

De beslissing om samen verder te gaan komt vanuit de overtuiging dat we samen sterker staan. Samen hebben we onze leerlingen meer te bieden. Samen kunnen we ook in de toekomst toonaangevend blijven in ons vakgebied. Daarmee versterken we ons onderwijs en zijn we écht van betekenis voor onze leerlingen en omgeving. Groen onderwijs zetten we zo in ons werkgebied nog steviger op de kaart. Meer informatie hierover vindt u op: samenverder.helicon.nl.

Alle opleidingen presenteren zich

Naast presentaties van de opleidingen, zijn er tal van andere activiteiten tijdens de open dagen die laten zien dat Helicon MBO Velp een ondernemende school is. Zo kan er geklommen worden in de aula onder leiding van Outdoor en recreatie en is er een demonstratie door de zaagteams. Ook studievereniging LaarX en andere studentenorganisaties zijn aanwezig.

. Aanmelden voor de open avond kan via: https://www.helicon.nl/mbo/open-dagen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X