1.4 C
Apeldoorn
maandag 4 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Onzichtbare veiligheidsbubbel

TOLLEBEEK – Inrato presenteert een de Corona afstand sensor tag. Deze zorgt dat medewerkers een veilige onderlinge afstand houden. Komen ze te dicht bij elkaar dan wordt en LED-signaal zichtbaar, gecombineerd met een tril-alarm.

Het bewaren van een veilige afstand op de werkvloer is lastig want door geconcentreerd te werken komt men onbewust soms toch te dichterbij. Om veilig te kunnen blijven werken levert importeur Inrato de EGOpro Social Distancing Sensor van fabrikant AME. Deze afstandssensor tag is een doorontwikkeling van drie technologien uit het EGOpro Safe aanrijdbeveiliging systeem dat aanrijdingen tussen medewerkers en voertuigen zoals heftrucks voorkomt.

Onzichtbare veiligheidsbubbel

Medewerkers dragen een elektronische afstandssensor tag. Een onzichtbare veiligheidsbubbel bewaakt nauwkeurig op enkele centimeters of er sprake is van een veilige onderlinge afstand. De afstand is vooraf ingesteld op 1,7 tot 2 meter, als er pas bij 1,5 meter een signaal zou volgen dan loopt iemand namelijk zo de bubbel in.

De afstandssensor tag is oplaadbaar en een volle batterij gaat 12 uur mee. Er zijn geen antennes nodig en ook geen Wifi of Bluetooth signaal zodat het systeem direct inzetbaar is. Met een nekkoord, op een bestaande veiligheidshelm of in een veiligheidshesje wordt de afstandssensor tag zichtbaar gedragen.

Plus-versie met analyse software

Het EGOpro Social Distance systeem is uit te breiden naar een Plus-versie met diverse functies zoals toegangscontrole, maximaal aantal medewerkers in een gebied, vastleggen negeren onderlinge afstand of maximum tijd in een zone.

Nadere informatie:
Inrato
Tel. 085- 27 36 750
Internet: www.inrato.com

- Advertisement -

Laatste nieuws

X