-1.1 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Online stakeholderforum over Keurhout

DEN HAAG – In het kader van de periodieke hertoetsing van Keurhout aan de Nederlandse Inkoopcriteria voor hout (TPAS) nodigt de Toetsingscommissie Inkoop Hout (TPAC) stakeholders uit om hun kennis over en ervaring met Keurhout te delen op het TPAC stakeholderforum. Het forum is open van 23 januari tot en met 20 februari.

TPAC toetst houtcertificatiesystemen aan de Nederlandse Inkoopcriteria en brengt hierover advies uit aan het Ministerie van I&W. De commissie is in het leven geroepen omdat de Rijksoverheid zichzelf heeft verplicht om alleen nog duurzaam in te kopen. Naast de Inkoopcriteria, ontwikkeld met Nederlandse stakeholders, beschikt TPAC over duidelijke procedures die ervoor zorgen dat de beoordeling van certificatieschema’s transparant, betrouwbaar en controleerbaar verloopt.

Aan het eind van de toetsingsprocedure zal TPAC rapporteren over hoe de inbreng via het stakeholderforum is meegewogen in het eindoordeel van de Commissie. Dit rapport kan worden gedownload van de TPAC website: www.tpac.smk.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X