-0.9 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Online platform voor interieurprofessional

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

UTRECHT –Het gloednieuwe online platform DesignSpecs stelt interieurdesigners en interieurarchitecten in de EU in staat om binnen hun eigen project altijd en overal samen te werken. Gebruikers kunnen eenvoudig designproducten toevoegen aan projecten, productspecificaties aanpassen en snel volledige rapporten opstellen voor klanten en toeleveranciers. En dat alles zonder knip- of plakwerk, wat fouten voorkomt.

DesignSpecs is een Nederlands product. Ontwikkeld door het gelijknamige bedrijf en ontworpen op basis van een gezonde dosis irritatie. Want het maken van kleur- en materiaalstaten? Dat kon beter, vertelt Ruud van de Wier, partner bij DesignSpecs en bedenker van de software. “Ik ben inmiddels tien jaar interieurarchitect. En in die tijd heb ik gemerkt dat juist het maken van kleur- en materiaalstaten tot veel fouten leidt. Websites van meerdere producten tegelijkertijd open, het overtypen van de bijbehorende specificaties: dat zorgt al snel voor vergissingen. Nog los van de benodigde tijd, die ik liever spendeer aan het ontwerp.”

Unieke tool

Dus is daar nu DesignSpecs. Een nieuw online platform, dat naast een database ook uit een tool bestaat. En juist die tool maakt DesignSpecs volgens Van de Wier tot een unieke oplossing. “Om kleur- en materiaalstaten in DesignSpecs te maken, kunnen interieurprofessionals ook zelf producten toevoegen. Hierdoor is de tool ook te gebruiken zonder database. Gebruiksgemak voor de interieurarchitect staat voorop. De oplossing draait in de cloud, waardoor gebruikers altijd en overal inzicht hebben in hun huidige projecten. Ook bouwen ze er een historie op, doordat de tool uitgevoerde projecten bewaart.”

Uitgebreide database

Naast de tool omvat DesignSpecs dus ook een eigen database, met daarin veel designproducten. De database is voor iedereen beschikbaar, waarbij de gebruiker eenvoudig kan browsen tussen alle beschikbare producten. Ruud: “DesignSpecs presenteert de producten op zeer visuele wijze, waardoor de gebruiker in één oogopslag meerdere producten kan vergelijken. Daarnaast groeit de database voortdurend, waarbij we ernaar streven om binnen een jaar de producten van alle grote producenten toe te voegen.”

Releases

DesignSpecs heeft naast de volledige versie ook een gratis variant. Daarin ontbreekt weliswaar de mogelijkheid tot samenwerking, al vindt de interieurprofessional ook daar al tal van functies. Bovendien is DesignSpecs volgens Van de Wier nog lang niet uitontwikkeld. “Veel interieurplatforms zijn gebouwd voor de producent. Bij DesignSpecs staat echter de interieurarchitect centraal. We gaan dan ook graag in overleg met gebruikers en producenten voor verbeteringen en uitbreidingen. Die we vervolgens lanceren in zo’n drie releases per jaar.”

Nadere informatie: www.designspecs.com

- Advertisement -

Laatste nieuws

X