0.1 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Online configurator zet innovatieve stap in kozijnenmarkt

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

RIJSSEN – De Rijssense bouw toeleverancier Nijhuis Toelevering heeft een jaar lang intensief gewerkt aan een online configurator om maatwerk kozijnen te bestellen. Met het unieke eindproduct zetten zij een innovatieve stap in de Nederlandse kozijnenmarkt.

De ontwikkelde configurator, Toelevering Online genoemd, maakt het mogelijk om online maatwerk kozijnen te bestellen die binnen vijf werkdagen op locatie geleverd worden. De afnemer kan zelf het kozijn samenstellen, calculeren en bestellen in een online tool. Dit bespaart veel kostbare tijd. De bestelde maatwerkkozijnen worden vervolgens in de fabriek van Nijhuis Toelevering in Rijssen geproduceerd door een ervaren team en binnen vijf werkdagen afgeleverd op een locatie en tijdstip naar keuze.

Versnelling

Uit een intern onderzoek bij Nijhuis kwam naar voren dat bij het offreren, bevestigen en engineering van een bestelling veel tijd verloren ging, terwijl er in de fabriek slechts 4 uur aan één kozijn wordt gewerkt. Met de nieuwe configurator, ontworpen en ontwikkeld door internetbureau Moddit uit Nijverdal, gaan veel van die processen nu automatisch. Moddit is dan ook heel trots op het resultaat: “Het is ontzettend gaaf om te zien hoe de configurator bijdraagt aan het versnellen van het bedrijfsproces. Doordat we alles nu geautomatiseerd en geïndustrialiseerd hebben, kan Toelevering Online de maatwerk kozijnen tegen een zeer scherpe prijs aanbieden, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit”, aldus Christian Hogenkamp, mede-eigenaar van Moddit. Die snelheid is uniek binnen de bouwwereld. “Wij zijn de eerste op de markt die kozijnen binnen vijf werkdagen kan leveren, zelfs met beglazing”, aldus Joris Roelink, één van de initiatiefnemers bij Nijhuis Toelevering.

Samenwerken

De lokale samenwerking werd door beide partijen als zeer prettig ervaren. Hogenkamp: “In zo’n complex project als dit, is nauwe samenwerking essentieel. Vooral in de ontwikkelfase is het belangrijk dat alle wensen op een manier vertaald worden dat het bijdraagt aan de doelstellingen van Nijhuis, maar ook gebruiksvriendelijk en veilig blijft voor de eindgebruiker. Het is prettig dat je op zulke momenten zo even bij elkaar langs kunt gaan om te overleggen.” De samenwerking tussen beide partijen blijft. Christian Hogenkamp: “Met Toelevering Online zijn we bezig om hard aan de weg te timmeren middels online marketing. We willen bouwbedrijven en ZZP’ers bereiken en we zijn bezig om de configurator rechtstreeks met de machines te laten communiceren. Hierdoor kan in de toekomst nog het productieproces nog sneller plaatsvinden. We vinden het gaaf om samen met Nijhuis de landelijke markt op z’n kop te zetten.”

Nadere informatie:
www.toeleveringonline.nl.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X