9 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Nieuwe voorzitter NVTB

GROU – De Nederlandse Vereniging van Taxateurs van Bomen (NVTB) heeft een nieuwe voorzitter: Dick Oosthoek. Hij volgt Ceciel van Iperen op, die eind 2019 afscheid heeft genomen van de vereniging.

Als directeur van het kwaliteitskeurmerk Groenkeur is Oosthoek geen onbekende in het vak en onder meer verantwoordelijk voor de Beoordelingsrichtlijn Boomverzorging. Hij stapt in op het moment dat de vereniging bijna zover is om de nieuwe koers kenbaar te maken aan de buitenwereld. De website, www.boomtaxateur.nl is recentelijk vernieuwd, de kwaliteitstoetsing wordt nog verder aangescherpt, nieuwe richtlijnen zijn in de maak en Oosthoek staat voor de uitdaging om de maatschappelijke relevantie van het boomtaxateurschap verder uit te dragen bij overheden, verzekeraars en overige boomeigenaren.

De NVTB staat al 27 jaar bekend voor expertise bij schades aan bomen en voor het taxeren van de vervangingskosten van bomen. De circa 40 leden zijn verplicht hun vakkennis actueel te houden en regelmatig het veld in te gaan om taxaties uit te voeren. Verder moeten ze een minimumaantal bijeenkomsten en workshops bijwonen. Eens per twee jaar legt ieder lid een proeve van bekwaamheid af, de kwaliteitstoets. Op deze manier functioneert de NVTB als kwaliteitskeurmerk.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X