1.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Nieuwe voorzitter College van Bestuur HMC

ROTTERDAM – Paul Oomens is met ingang van 1 maart 2022 voorzitter van het College van Bestuur van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Amsterdam en Rotterdam. Hij volgt Frans Veringa op die na 14 jaar voorzitterschap, met pensioen gaat. Samen met CvB-lid Joke Bos vormt Paul Oomens dan het College van Bestuur van het HMC.

Met Paul Oomens krijgt het HMC opnieuw een bestuurder met een breed netwerk en kennis van het mbo. Hij is op dit moment directeur bij de MBO Raad en heeft daarvoor verschillende functies bekleed bij onder andere de ministeries EZ en OCW. Paul Oomens over zijn benoeming: “Ik mag al vele jaren werken aan de kwaliteit van het beroepsonderwijs. Voor mij persoonlijk is dat het allermooiste onderwijs dat er is. Eerst heb ik dat vanuit de wetgeving gedaan, daarna vanuit de belangen van alle mbo-scholen samen. Hoe mooi is het nu om, samen met studenten, docenten en natuurlijk collega-bestuurder Joke Bos, te werken aan het opleiden en bijscholen van vakmensen vanuit het prachtige Hout- en Meubileringscollege! Ik kijk er naar uit!”

Frans Veringa treedt per 1 januari terug als voorzitter van het College van Bestuur. Tot en met 1 maart 2022 is Joke Bos waarnemend voorzitter College van Bestuur. Veringa blijft parttime lid van het College van Bestuur tot 1 april 2022 zodat een goede overdracht wordt gewaarborgd.

Hout- en Meubileringscollege

Het HMC is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met interieur, meubel, techniek en design te maken hebben. Het HMC heeft twee goed geoutilleerde en uitstekend bereikbare scholen in Amsterdam en Rotterdam. Naast het regulier onderwijs verzorgt het HMC ook na-, her- en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en vakopleidingen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X