-1.6 C
Apeldoorn
vrijdag 1 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Nieuwe schroefgereedschap

ARNHEM – Met een nieuwe accessoire van de Duitse schroevenfabrikant HECO-Schrauben kunnen lange houtbouwschroeven nu eenvoudiger worden ingeschroefd. Het HECO PowerLock-opzetstuk voor schroefmachines vergrendelt de schroefkop op de bit, zodat de schroeven eenvoudig kunnen worden vastgeschroefd – zelfs boven het hoofd.

De eisen op het gebied van constructieve houtbouw vragen steeds vaker het gebruik van bijzonder lange schroeven met een grote diameter. Vooral de eerste aanzet kan lastig zijn. Het meervoudig slippen van de bit kan betekenen dat de schroef niet meer kan worden verwerkt vanwege hoge slijtage in de kop. HECO, de bevestigingsspecialist uit het Zwarte Woud heeft hiervoor een goede oplossing: het HECO PowerLock-opzetstuk. Met deze praktische accessoire kunnen de houtbouwschroeven snel en veilig worden ingeschroefd – en dat in elke werksituatie zonder extra hulp.

Eenvoudig vergrendelen

Het HECO PowerLock-opzetstuk is een bithouder met een vergrendelingshuls, die eenvoudig op de schroefmachine kan worden geplaatst. Om een houtbouwschroef te monteren, wordt deze eerst op de bit geplaatst, waarna de vergrendelingshuls over de schroefkop wordt geschoven. De schroef zit nu vast aan het bit zonder dat deze door de monteur of een tweede persoon vastgehouden hoeft te worden. Aangezien de vergrendeling voorkomt dat de bit uit de schroef wegglijdt, wordt slijtage van de bit en de schroefkop verminderd. De schroef laat zich zo moeiteloos in het hout inschroeven. Alleen het indraaimoment moet worden aangehouden.
Zodra het HECO PowerLock-opzetstuk het werkoppervlak raakt, wordt de vergrendeling automatisch ontgrendeld. De huls klikt terug en biedt zo zicht op het bevestigingspunt. Hierdoor kan de schroef verzonken of gelijk met het oppervlakte verder afgemonteerd worden.

Bit optimaal positioneren

Voor HECO schroeven met platverzonken kop en een diameter van 10 millimeter laat men de bit 28,5 millimeter uitsteken. Bij HECO schroeven met een platverzonken kop en een diameter van 13 millimeter laat men de bit 27 m millimeter uitsteken.

Het HECO PowerLock-opzetstuk is samen met een standaard schroef/boor machine met binnen zeskant en sleutelwijdte 11,5 millimeter te gebruiken. In het opzetstuk passen bits met T-drive T40 en T50.

Nadere informatie:
Heco Schrauben
Jac. Lowie & Zoon
Telefoon: 035 – 541 59 58
www.heco-schrauben.nl

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X