9 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Nieuwe conische combislangen

UTRECHT – Rupes heeft een nieuwe antistatische conische combislang ontworpen en geproduceerd voor elektrische en pneumatische schuurmachines.

De slangenset is verkrijgbaar in verschillende modellen, met verschillende diameters voor de ingang (25 of 29 millimeter) en de uitgang (29 of 38 millimeter) met twee lengtes: 5 en 8 meter. Rupes heeft deze nieuwe slangenset gemaakt met een innovatief productieproces. Het geheel bestaat uit twee slangen die met warmte aan elkaar worden gelast, een extern, kleinere voor de persluchtslangen of elektrische snoeren, en een grotere voor de stofafzuiging.

Met dit nieuwe product worden de vacuümzuigkracht en de efficiency aanzienlijk verbeterd. Door de grotere interne diameter, omdat er geen persluchtleiding of kabel aan de binnenzijde van de zuigslang loopt, nemen de doorstroming en de zuigkracht toe, waardoor de prestaties van het aangesloten stofafzuigsysteem beter worden. Het conische gedeelte van de slang zorgt ervoor dat de vacuümzuigkracht verbetert. De stroomsnelheid van de lucht is groter in het laatste gedeelte waar de slang met een smallere doorsnede is bevestigd aan het apparaat. Daardoor worden de prestaties verder verbeterd en neemt de zuigkracht toe.
Door de grote geleidingscapaciteit van het materiaal kan de slang de elektrostatische lading die tijdens het schuren ontstaat, veel efficiënter afvoeren dan een standaardslang. Dit is met name een goed oplossing voor potentieel explosieve situaties.

Het nieuwe ontwerp in combinatie met het verbeterde materiaal en het conische gedeelte zorgen ervoor dat de nieuwe slangensets veel flexibeler zijn. De betere hanteerbaarheid en het grote gebruiksgemak bij elke toepassing vormen een groot voordeel voor degene die het apparaat bedient.

Nadere informatie:
WSB Benelux
Telefoon: 030 214 2711
www.wsb-benelux.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X