8.2 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Nieuwe collectie eikenfineer

VLISSINGEN – In de wondere wereld van fineer is de Spaanse MDF- en spaanplaatfabrikant Finsa in Spanje en het Verenigd Koninkrijk een grote speler. In Nederland komt de MDF-Specialist nu met een zorgvuldig samengestelde collectie eikenfineer op de markt. Deze Roble-collectie bestaat uit acht fineren en elke referentie heeft zijn eigen unieke en bijzondere kenmerken.

De eiken fineercollectie bestaat dus uit acht fineren. In combinatie met vier snijwijzen, drie voegwijzen en twee afwerkingen is het een mooi op elkaar afgestemde collectie geworden. Daarnaast hebben ze kenmerkende namen meegekregen. Bij Merlot, Tempranillo en Pinot Noir denk je misschien aan wijn, maar de Finsa fineerreferenties hebben deze naam ook gekregen. De druivenrassen zijn gecombineerd met het Spaanse woord voor eik, roble. Vandaar de namen ‘Roble Merlot’, ‘Roble Tempranillo’, ‘Roble Pinot Noir’, ‘Roble Syrah’, ‘Roble Malbec’, ‘Roble Cabernet’, ‘Roble Pinot Gris’ en ‘Roble Grenache Noir’.

De fineren uit de Roble-collectie van FINSA zijn ongelakt, hebben een dikte van 0,6 millimeter, komen rechtstreeks uit de fabriek in Padrón en zijn ook nog eens 100 procent PEFC-gecertificeerd. De acht platen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en worden geproduceerd op een drager van MDF. De collectie is opgenomen in de Express Service. Dat wil zeggen dat ze standaard op voorraad liggen in de loods in Vlissingen. Plaatmateriaal wordt binnen de Benelux vanaf één pak en binnen vijf werkdagen franco geleverd. Daarnaast levert Finsa ook losse platen.

Meer informatie: www.finsa.com.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X