13.4 C
Apeldoorn
woensdag 4 oktober 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Nieuwe bewerkingscel voor de productie van ramen en deuren

WORMERVEER – Productie optimaliseren door een hoge flexibiliteit en toch uitstekende afwerking te behouden: dit zijn de sterke punten van de nieuwe SCM automatische cel, ontworpen om in één oplossing alle noodzakelijke bewerkingen voor de productie van ramen en deuren uit te voeren.

Bij het ontwerp is uitgegaan van de afwerkingskwaliteit en vorm van de ramen, terwijl eco-duurzaamheid vooral te maken heeft met de manier waarop ze worden vervaardigd. Om de productiesnelheden en flexibiliteit te optimaliseren, is het essentieel om veel aandacht te besteden aan de constructieve eigenschappen van de machine.

Op basis van alle informatie en kennis die het bedrijf in het verleden heeft opgedaan, is het dus in staat geweest om een nieuwe bewerkingscel voor ramen en deuren te ontwikkelen, de SCM Windorflex. Volgens de campagne ‘Spread your wings with Windorflex & future proof your windows production’ is de machine een innovatieve en hightech oplossing voor het maken van kozijnen, ongeacht het type.

De innovatieve automatische werktafel is uitgerust met speciale klemmen voor het constant vasthouden van de werkstukken.
De innovatieve automatische werktafel is uitgerust met speciale klemmen voor het constant vasthouden van de werkstukken.

Windorflex heeft een vaste portaalstructuur die hoge bewerkingssnelheden mogelijk maakt en tegelijkertijd de beste nauwkeurigheid garandeert. De configureerbaarheid van de bewerkingsunits met 4- en 5-assige elektrospindels, maakt het mogelijk om alle noodzakelijke bewerkingen uit te voeren voor de productie van complete vensters. Het afwisselende gebruik van de twee freeseenheden verkort de cyclustijd: terwijl de ene eenheid werkt, voert de andere de gereedschapswisseling uit.

De innovatieve automatische werktafel is uitgerust met speciale klemmen voor het constant vasthouden van de werkstukken. Het is mogelijk om één tot vier werkstukken achter elkaar te verwerken. Dankzij de modulaire opbouw van de werktafel kunnen drie werkstuklengtes worden beheerd: 3500, 4500, 6000 millimeter. De herpositionering van het werkstuk, van de bewerking aan de binnenzijde naar de buitenzijde, is direct tussen de klemmen, zonder dat er extra apparaten nodig zijn, om een uitstekende afwerkingskwaliteit te garanderen.

Nog een voordeel: de automatische laad- en lossystemen van de werkstukken, waardoor de machine autonoom kan werken, zonder de continue input van de operator. Deze systemen zijn verkrijgbaar in twee oplossingen: met laad-/losbank of met een antropomorfe robot die de ruwe elementen oppakt en de afgewerkte werkstukken op speciale karren lost.

De exclusieve Maestro actieve raamsoftware, speciaal ontwikkeld voor de besturing en programmering van Windorflex, kan voldoen aan alle eisen met betrekking tot de productie van ramen en deuren, mede dankzij Maestro connect, het SCM IoT-systeem.

 

Nadere informatie:

SCM Group

Telefoon: 075 – 647 84 78

www.scmgroup.com/nl

 

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X