1.4 C
Apeldoorn
maandag 4 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Nieuwbouw voor Holz-Her

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

NÜRTINGEN – De Weinig Groep investeert 10 miljoen euro in nieuwbouw voor ‘dochter’ Holz-Her. Voorheen bevonden Service en Beheer van Holz-Her zich in twee afzonderlijke gebouwen.

Weinig brengt met de nieuwbouw deze twee bedrijfsonderdelen bij elkaar om daarmee de efficiëntie te vergroten. Ook het technologiecentrum en de showroom worden ondergebracht in het nieuwe complex.

De bouw start in het voorjaar 2018. Oplevering vindt plaats in de zomer van 2019. Het totale complex omvat 5800 vierkante meter en dat is een uitbreiding van 30 procent in vergelijking met het huidige beschikbare oppervlak. Hart van het nieuwe complex vormt het technologie- en ontwikkelcentrum. Hier vindt de bouw van prototypes plaats en worden nieuwe machines en technieken ontwikkeld en getest. De nieuwbouw is een reactie op de groei die HolzHer de komende jaren verwacht. “We verwachten voor de komende vijf jaar een groei van 50 procent te realiseren”, zegt Weinig bestuursvoorzitter Wolfgang Pöschl, die vooral trots is op de financiering van het project. Deze vindt namelijk geheel plaats vanuit eigen middelen. Holz-Her is specialist in CNC- bewerkingscentra, kantenaanlijmers en platenopdeelzagen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X