-1 C
Apeldoorn
vrijdag 1 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Nieuw tentoonstellingsconcept voor productietechnologie

MILAAN – BI-MU en Xylexpo organiseren een nieuw groot tentoonstellingsconcept, gewijd aan productietechnologie. Het evenement vindt plaats in Fiera Milano- Rho van 12 tot en met 15 oktober 2022.

BI-MU is een tweejaarlijkse tentoonstelling van wertuigmachines, robotica, automatisering en digitale en hulptechnologieën. Xylexpo is de tweejaarlijkse tentoonstelling van houtbewerkingstechnologie en componenten voor de meubelindustrie.De organisatie van BI-MU is in handen van Ucimu-Sistemi per produrre en Acimall. De twee organisaties willen een nieuwe plek aanbieden waarin operators de kans krijgen om expertise, oplossingen en ideeën te vinden voor een gemeenschappelijk doel. Namelijk het produceren met steeds duurzamere en efficiëntere methoden, volgens Industry 4.0-principes.

Synergieën

De twee evenemten worden gepresenteerd als afzonderlijke maar complementaire evenementen. Deze beslissing zal het aantal bezoekers doen toenemen, vanwege de uniforme toegang tot het beursterrein en de mogelijkheid om beide tentoonstellingen te bezoeken. Zo kunnen de bezoekers uit de sectoren meubels, design, industriële installaties, machines voor aluminium, composieten en materialen van de volgende generatie, het meeste uit hun beursbezoek aan Milaan halen.

Digitaal en duurzaam

Naast een bredere technologische line-up hebben bezoekers toegang tot een een aantal extra presentaties, seminars en conferenties. Speciale aandacht zal worden besteed aan grote onderwerpen zoals ‘digitaal’ en ‘duurzaamheid’. Twee sleutelbegrippen voor de toekomstige ontwikkeling van de industrie en de wereldeconomie.

Over Acimall en Ucimu-Sistemi per produrre

Acimall, de vereniging van Italiaanse fabrikanten van houtbewerkingswerktuigen, met meer dan 150 aangesloten bedrijven, vertegenwoordigt een industrie die 2,5 miljard euro omzet genereert, met een exportaandeel van 75 procent.

Ucimu-Sistemi per produrre, de vereniging van Italiaanse fabrikanten van werktuigmachines, robots en automatisering, vertegenwoordigt meer dan 70 procent van de productie van de industrie in Italië, goed voor ongeveer 9 miljard euro omzet. Het exportaandeel is 56 procent van de productie.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X