0.1 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Nestro focust op reductie van energie en geluid

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

NÜRNBERG – Nestro Lufttechnik zet op de vakbeurs Holz-Handwerk (21 tot en met 24 maart in de Messe Nürnberg) in op reductie van energie en geluid. De nadruk daarbij ligt op vernieuwde filtertechnologie en alternatieven voor oppervlaktebewerking.

Er is 3D-animatie van een gang door een filtersysteem. Nestro vestigt aandacht op het feit dat het merk goed gecombineerd kan worden met alle Homag-machines en zal zich dan ook uitgebreid presenteren in de zogenaamde ‘Homag –city’.

Energiebesparing

Om energie te sparen zet Nestro volop in op hoog- efficiënte ventilatoren, frenquentieconvertors en efficiënte, energiezuinige motoren (IE3, IE4) en de recirculatie van (verwarmde lucht). Nestro geeft tevens voorlichting over de subsidies die in verschillende landen voorhanden zijn. Die subsidies maken het in bepaalde gevallen interessant om de bestaande installaties te reviseren.

Geluidsreductie

Geluidsreductie is in veel gevallen mogelijk door het optimaliseren van producten en systemen. Nestro heeft meerdere oplossingen ontwikkeld om deze geluidsreductie te realiseren. Het bedrijf verzorgt ook een live-demonstratie ’The Virtual Reality Experience’. Ook is er een live demonstratie over het Paintline System (met een afzuigcapaciteit van 14.500 kub per uur). Door de grote dichtheid van verfnevel zakt deze naar de grond, maar de afzuigtechniek van Nestor pakt de nevel op die plek op, om ze vervolgens te binden in zogenaamde filtermatten.

Ook zijn er demonstraties met de schuurmachine NAST 24 w met een tafelafmeting van 2 bij 1 meter. Deze schuurtafel verwijdert stof gedurende het werkproces. De pneumatische componenten houden het werkstuk in de meest ideale positie, zodat het stof direct kan worden afgezogen van de handheld machine.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X