-1.1 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Nemag grijpt met de nemaX naar de Red Dot Award

ZIERIKZEE– De nemaX-grijper van Nemag heeft de Red Dot Award in de wacht gesleept. De vakjury was onder de indruk van het ontwerp van het innovatieve nemaX-concept. Het is voor het eerst dat een industriële grijper deze internationale onderscheiding in ontvangst mag nemen.

Het Nederlandse familiebedrijf ontwikkelt en bouwt grijpers voor de overslag van bulkgoederen met een inhoud tot meer dan 60 kubieke meter. De grijpers, die zijn gebaseerd op innovatieve concepten, worden vanuit de moderne productielocatie in Zierikzee ontwikkeld om vervolgens wereldwijd geëxporteerd te worden. “We zijn erg blij dat wij met onze nemaX-grijper de prestigieuze Red Dot Award hebben gewonnen”, aldus Michel Corbeau, General Manager bij Nemag. “Red Dot Awards worden over het algemeen voornamelijk toegekend aan hippe consumentenproducten, maar dit jaar gaat een van de prijzen naar Nemag.”

Dutch Design, Delftse innovatie

De gepatenteerde nemaX is onder meer het resultaat van de succesvolle en langdurige samenwerking met de afdeling Maritieme Techniek en Transporttechniek van de TU Delft. “De nemaX is de meest productieve grijper op de markt waarmee schepen sneller en duurzamer gelost kunnen worden.“ De nemaX verhoogt de totale productiviteit van een overslagterminal voor droge bulkgoederen met tenminste 10 procent” vervolgt Corbeau. “De grijper heeft minder bewegende delen én de laagste onderhoudskosten van alle grijpers op de markt.”

Red Dot Award

De Red Dot Award is een internationale prijs voor design en wordt al sinds 1955 uitgereikt. In 2018 hebben ontwerpers en producenten uit ruim 59 landen meer dan 6.300 ontwerpen voor de wedstrijd ingediend.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X