4.3 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Negen gebouwen in de race voor BNA Beste Gebouw 2019

AMSTERDAM – De genomineerden voor dé architectuurprijs van Nederland zijn bekend. De vakjury onder leiding van journalist Jort Kelder selecteerde uit 114 inzendingen (vier meer dan vorig jaar) veertien projecten. Na een jureringsronde door Nederland bleven negen genomineerde gebouwen over.

In de categorie Identiteit & Icoonwaarde is dat woongebouw de Pontsteiger (Architectenbureau: Arons en Gelauff Architecten), Leefbaarheid & Sociale Cohesie wordt vertegenwoordigd door de LocHal in Tilburg (Architectenbureaus: Civic Architects, Braaksma & Roos Architectenbureau, Inside Outside /Petra Blaisse) , de Noord/Zuidlijn (Architectenbureau: Benthem Crouwel Architects) en Hotel Jakarta in Amsterdam (Architectenbureau: SeArch Architects).

Bedrijfsverzamelgebouw Imagewharf (Architect: Affaire d’Architecture) en het Eramus Medisch Centrum Rotterdam (Architectenbureau: EGM Architecten) vallen onder Stimulerende Omgevingen, en in de categorie Particuliere Woonbeleving zijn er het Amsterdamse Schetsblok (Architectenbureau: ANA), de Scheperschuur in Hollandsche Rading (Architectenbureau: MONK architecten) en de schuurwoning in Schijf (Architectenbureau: Grosfeld Bekkers Van der Velde Architecten).

Publieksprijs

Het is mogelijk om tot en met 1 mei online te stemmen online stemmen voor de Publieksprijs. De uitreiking van de vakjuryprijs, de publieksprijs en de categoriewinnaars is op 17 mei in de Tilburgse LocHal. Stemmen voor de publieksprijs kan via de site: www.gebouwvanhetjaar.nl/stemmen-2019

Op 17 mei wordt bekend welk gebouw Het Gelders Huis opvolgt als BNA Beste Gebouw van het Jaar, oftewel: het gebouw met de meeste meerwaarde voor mens en maatschappij.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X