-1.1 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Mondiale definitie van vrouwelijk ondernemerschap

DELFT – Steeds vaker kiezen investeerders ervoor om een deel van hun portfolio te investeren in organisaties die ten minste deels door vrouwen worden geleid. Een wereldwijd geaccepteerde definitie van door vrouwen geleide ondernemingen zou een positieve bijdrage kunnen leveren aan een toename in investeringen. Daarom wordt er nu een mondiale definitie ontwikkeld.

Wereldwijd hanteren overheden, NGOs en bedrijven verschillende definities van vrouwelijk ondernemerschap. Deze definities variëren van 51 procent vrouwelijk eigenaarschap tot een combinatie van vrouwelijk eigenaarschap en vrouwen in andere leiderschapsposities. Op het moment dat dezelfde definitie wordt gebruikt, schept dat duidelijkheid. Dit zal een positieve impuls geven aan door vrouwen geleide bedrijven. Daarom is een voorstel voor een mondiale ISO norm geïnitieerd door ITC (International Trade Centre), een gezamenlijk agentschap van de Wereldhandelsorganisatie en de Verenigde Naties.

ISO norm

Het is de bedoeling dat de definitie binnen een jaar wordt ontwikkeld, met deelname van betrokken belanghebbenden. Een IWA (International Workshop Agreement) is een type norm dat binnen een jaar wordt ontwikkeld.

Aanmelding of meer informatie

Meepraten als belanghebbende over de ontwikkeling van de IWA op dit gebied? Stuur voor deelname aan of meer informatie over dit project een mail naar mm@nen.nl. Ook is het voorstel beschikbaar. Het project start eind februari.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X