-1 C
Apeldoorn
vrijdag 1 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Metsä Wood lanceert platform voor Open Source Wood

APELDOORN – In juni 2017 lanceerde Metsä Wood het initiatief Open Source Wood om de groei van de houtbouw in steden te versnellen. Nu een jaar later laat Metsä Wood weten uitermate tevreden te zijn met de geboekte resultaten.

Opensourcewood.com biedt een platform voor kennisuitwisseling en samenwerking. Het platform is gratis en vrij toegankelijk voor alle organisaties en individuen.
Het initiatief Open Source Wood heeft tot doel het versnellen van de groei van modulaire houtbouw door innovatieve ideeën voor iedereen vrij beschikbaar te maken. Tegenwoordig is slechts een deel van de stedelijke bouw van hout, dit komt gedeeltelijk doordat kennis over het gebruik van hout in de bouw moeilijk te vinden is. Open Source Wood verzamelt innovaties in modulaire houtconstructies uit alle hoeken van de wereld en maakt ze vrij beschikbaar voor iedereen.”We hebben de professionals die werken met houtconstructies gevraagd hun innovaties te delen, en we zijn erg blij met het resultaat”, zegt Esa Kaikkonen, Executive Vice President bij Metsä Wood. “Het is belangrijk om architecten en ingenieurs meer ontwerpopties te bieden en het ontwerpproces te vereenvoudigen. Een open samenwerking kan deze ontwikkeling in onze sector versnellen.”

Meerdere functies

Opensourcewood.com heeft meerdere functies. De gebruikers hebben de volgende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om modules en componenten te vinden die zijn beoordeeld door experts van Metsä Wood. Ook is het mogelijk om innovatie te delen en feedback te ontvangen van experts. Ht platform biedt verder de mogelijkheid om te verbinden met andere professionals en steun te krijgen van professionals in houtconstructies.
“Het Open Source Wood-initiatief biedt toegang tot alle materialen, producenten en gebruikers. Het doel is niet zozeer om overal hout te gebruiken, maar om houtconstructies en hybride constructies wereldwijd een serieuze optie te maken”, vervolgt Kaikkonen. “Dertig procent van de wereldwijde CO2-uitstoot is afkomstig van de bouw(1),en bouwen met hout kan de oplossing zijn.”

Meer informatie: www.opensourcewood.com

- Advertisement -

Laatste nieuws

X