-1.1 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Metabo zoekt verbetering in details

NÜRTINGEN – De fabrikanten van elektrische gereedschappen zoeken de verbeteringen van de machines in de details. Betere grip, verbeterde celtechnologie en brushless-motoren en het verminderen van het gewicht van de accu zijn daarvan voorbeelden.

Zo levert Metabo nieuwe machines van 12 Volt met de kleinste en lichtste 12 Volt accu-pac. De machines hebben een capaciteit van 4,0 Ah, maar ze hebben veel meer power dan men op grond van het formaat zou denken. “Dankzij de verbeterde cel-technologie en brushless-motoren in de BL-varianten zijn de machines in hun totaliteit aanzienlijk krachtiger en robuuster geworden”, zegt productmanager Jens Förster.

Bovendien liggen de machine met hun slanke greep bijzonder goed in de hand. De accu-pack zit bij de nieuwe 12 Volt-machines aan de onderkant van de machine, in plaats van zoals bij de voorgangers in de handgreep. “Daarmee wordt de hantering veel eenvoudiger, want de machines hebben een betere balans en staan altijd stevig op het werkblad“, aldus Förster. En ook het opladen is heel eenvoudig: de nieuwe 12 Volt accu-packs kunnen op alle laders uit de 18- en 36 Volt-serie worden opgeladen.

Brushless-motoren

De nieuwe accu-boorschroefmachines zijn geschikt voor de meeste boor- en schroefwerkzaamheden. De PowerMaxx BS 12 BL, BS 12 Q BL en de accu-klopboormachine SB 12 BL zijn de eerste brushless-machines in de nieuwe Metabo-compactklasse. Alle drie de machines kunnen ook zonder brushless-motoren worden geleverd. “Brushless-motoren zijn duurzaam en krachtig – en hebben maar weinig ruimte nodig“, zegt productmanager Förster. “Met hun hoge koppel en het hoge toerental wil dat zeggen dat de gebruiker uiteindelijk langer en sneller met de machines kan werken.“ Met de slanke, rubberen handgreep hebben de gebruikers van de nieuwe 12 Volt-machines altijd de beste grip. De korte constructie biedt ook mogelijkheden als slechts een beperkte ruimte beschikbaar is, bijvoorbeeld in schakelkasten of bovenhandse werkzaamheden. De LED-lamp zorgt daarbij voor een optimale verlichting van de werkplek.

Meer vermogen en efficiency

De nieuwe accu-slagschroevendraaiers PowerMaxx SSD 12 BL en SSD 12 zijn compact en krachtig. Met name bij herhaaldelijk voorkomende werkzaamheden, grote schroeven of het losdraaien van metrische schroeven is de slagschroevendraaier een betere keuze in vergelijking met de veelal gebruikte boorschroefmachine, want hierbij is geen sprake van een terugslagmoment op de hand of pols. Een ook ten aanzien van de schroefsnelheid heeft de slagschroevendraaier van slechts 144 mm de betere papieren ten opzichte van de boorschroefmachine.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X