-0.9 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

´Meer diversiteit leidt simpelweg tot meer succes’

AMSTERDAM – Ze zijn er al wel, maar ze verdienen veel meer zichtbaarheid: vrouwen in de bouw. Daarom organiseert Cobouw voor het vierde jaar het Bouwvrouwen Event 2021. Tijdens dit event, op donderdag 30 september, in het AFAS Theater te Leusden wordt ook de Bouwvrouw van het Jaar 2021 bekendgemaakt.

De Bouwvrouw van het Jaar is een vrouw die vanuit haar leidende rol in de bouw een wezenlijke maatschappelijke bijdrage heeft geleverd. De jury heeft in de beoordeling gekeken in hoeverre de finaliste zich heeft geprofileerd op de thema’s digitalisering, innovatie, duurzaamheid, diversiteit en veiligheid. De kanshebbers op de titel Bouwvrouw van het Jaar 2021 zijn: Anja Vijselaar (directeur energie WSP Nederland), Paulina Logchies (directeur Logchies Renovatie en Onderhoud) en Marieke Mentink (directeur Dura Vermeer Bouw Hengelo).

Naast de bekendmaking van de Bouwvrouw van het Jaar is er de hele middag een kennisprogramma over de knelpunten en oplossingen voor meer diversiteit in de bouw. Keynotesprekers Carolina Pruis van Groot Geluk en Karin Sluis en Eveline Buter van Witteveen + Bos delen hun persoonlijke ervaringen. Experts als Vréneli Stadelmaier (SheConsult), Nina van Arum (Provades) en bouwvrouwen Suze Gehem (De Groene Grachten) en Yolanda van Rijswijk (Dura Vermeer) gaan met elkaar in gesprek over prangende vragen als: moeten vrouwen zich aanpassen aan de bouw of andersom? Zijn er anno 2021 nog barrières en hoe slecht je die? Hoe blijf je als vrouwelijke leider trouw aan jezelf? En hoe krijg je als bedrijf in de bouw grip op je diversiteitsbeleid?

Mieke Luisman-Stikkelorum, de nieuwe juryvoorzitter van de Cobouw Bouwvrouwen verkiezing, maakt zich hard voor een betere bouwsector. De uitgever van Cobouw weet dat diversiteit daarvoor een belangrijke voorwaarde is. “Meer diversiteit leidt bewezen tot betere resultaten. Als het om diversiteit gaat blijft de bouw flink achter, zeker vergeleken met andere sectoren. Door vrouwen die het verschil maken in de spotlights te zetten hopen we daar verandering in te brengen”, aldus de juryvoorzitter.

Het is mogelijk het event fysiek bij te wonen of online te bekijken. Meer informatie is de vinden op de website: www.bouwvrouwen.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X