0.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

MDF-oplossingen voor tiny houses

CLONMEL (IE) – Bakers Timber Buildings is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige tuinhuizen die voor elke klant speciaal op maat worden gemaakt. Deze ‘tiny houses’ onderscheiden zich door hun goede isolatie en duurzaamheid waardoor ze het hele jaar door zijn te gebruiken. Weerbestendig en duurzaam zijn de huisjes dankzij twee Medite MDF-oplossingen die voor de huisjes worden toegepast: Medite Tricoya Extreme (MTX) en Medite MR.

Door de temperatuurschommelingen en de wisselende vochtigheidsniveaus in dit soort tuinhuisjes is hout nodig dat robuust en duurzaam is en waarvan de afmetingen stabiel blijven. Voor een hoogwaardige afwerking van de tuinhuisjes, is daarnaast (plaat)materiaal vereist dat goed te bewerken is en een strak oppervlak heeft. Baker Timber Buildings maakt voor de bouw van hun tuinkamers uit de ‘executive-collectie’ gebruik van Medite MR voor alle binnenwanden en plafonds. Na het plaatmateriaal MTX te hebben getest, besloot het bedrijf ook dit materiaal te gaan gebruiken. De toepassing betreft hier de gevelbekleding en afwerkingslijsten van de gebouwtjes.

Medite MR en MTX dragen bij aan het structurele behoud van de gebouwen, die voortdurend worden blootgesteld aan temperatuurswisselingen en seizoensgebonden veranderingen. Aan de binnenzijde biedt Medite MR uitstekend weerstand tegen condensatie. Als gevelbekleding biedt MTX duurzaam bescherming tegen de zwaarste weersomstandigheden.

De ontwerp- en verwerkingsvrijheid en het gladde oppervlak waren belangrijke redenen voor de specificatie van Medite MR MDF. Het plaatmateriaal laat zich bovendien goed verven en is daarnaast vochtbestendig. Ook het MTX-plaatmateriaal laat zich goed verven en biedt een uitstekende duurzaamheid, waardoor het bedrijf een garantie van 10 jaar kan geven zonder noemenswaardig onderhoud. Bovendien wordt het plaatmateriaal vervaardigd van hout uit FSC gecertificeerde bossen.

Nadere informatie:
Coillte
Telefoon: 00353 (0) 618 23 00
www.coillte.ie

- Advertisement -

Laatste nieuws

X