0.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Materiaalinnovaties op Material Xperience

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

ROTTERDAM – Tijdens de dertiende editie van de Material Xperience van 13 tot en met 15 maart in Rotterdam Ahoy krijgen bezoekers de nieuwste materiaalinnovaties gepresenteerd. Ook materialen met als basis ‘hout’ zijn goed vertegenwoordigd.

De beurs ontvangt, naar verwachting zo’n 7500 bezoekers. 140 Exposanten presenteren hun producten. “Er is een grote behoefte aan nieuwe materialen. Ze staan aan de basis van 70 procent van alle innovaties ter wereld. Thema’s als de circulaire economie, smart materials en nanotechnologie, lichtgewicht sterke materialen, energiebesparing, gezondheid en digitale productieprocessen zijn binnen alle sectoren actueel”, zegt Els Zijlstra, creative director bij Materia.

Tijdens de beurs zijn de laatste trends in materiaalgebruik goed vertegenwoordigd. Er is veel aandacht voor duurzaamheid (bio-based, gerecycled & circulaire materialen) digitale technieken (3D printing, robotica, cnc frezen), technische lichtgewicht sterke materialen en de terugkeer van luxe materialen, waar comfort, ambacht, gebruiksgemak (usability) en sfeer centraal staan. De nieuwste ontwikkeling valt onder de noemer ‘fusion’, waarbij verschillen de eigenschappen in één samengesteld materiaal worden gecombineerd, bijvoorbeeld de uitstraling van hout, de akoestiek van textiel, het gebruiksgemak van kunststof en het gewicht van schuim gecombineerd in één nieuw fusion-materiaal. Dit jaar kan de bezoeker zich op maar liefst zes onafhankelijke Materia-tentoonstellingen verheugen. De organisatie bouwt zes paviljoens op de beursvloer, waarin per sector bijzondere expositiestukken en -installaties worden gepresenteerd.

Sprekersprogramma

Naast de presentatie van materialen presenteert Material Xperience een uitgebreid lezingenprogramma, waarin gerenommeerde (inter)nationale architecten, wetenschappers, ontwerpers en andere experts de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied delen met het publiek. Voor het eerst in de geschiedenis van de beurs, zijn er op de beursvloer simultaan twee theaterprogramma’s waarin een line-up van maar liefst 25 sprekers hun kennis en ervaring met de bezoekers delen.

Nadere informatie:
www.materialxperience.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X