-0.9 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Master Event bij Bos Machines

VIANEN – Bos Machines opent op donderdag 18 april de deuren van haar productielocatie in Vianen voor het Bos Master Event. Tijdens dit event zal Bos Machines onder andere haar nieuwste innovatie voor het eerst live demonstreren, namelijk de BMH 3D Master.

De 3D Master is een uniek softwareprogramma, waardoor het mogelijk is om de productie in de timmerfabriek direct aan te sturen vanuit 3D tekensoftware. Voor timmerfabrieken en bouwondernemingen die werken met BIM is de 3D Master de onmisbare schakel tussen werkvoorbereiding en de werkvloer. Onder andere de BMH Windowmaster, BMH Sawmaster en BMH Gluemaster 2.0 kunnen direct aangestuurd worden. Belangrijke informatie uit het 3D model gaat zo niet verloren en veel onnodig tekenwerk behoort tot het verleden. De 3D Master kan gekoppeld worden aan diverse 3D tekenprogramma’s voor de timmerindustrie, zodat gebruikers hierin ook keuzevrijheid hebben.

De 3D Master is door Bos Machines in eigen huis ontwikkeld om haar klanten nog beter te kunnen bedienen en het productieproces verder te optimaliseren. Tevens is geïnvesteerd in een helpdesk om werkvoorbereiders te ondersteunen. Tijdens het Bos Master Event zal live een volautomatische productielijn, bestaande uit een afkortinstallatie gekoppeld aan maar liefst 3 BMH Windowmaster type 40, aangestuurd worden door de nieuwe 3D Master. Ook een BMH Windowmaster type 20 zal werkend te zien zijn met de innovatie van Bos Machines.

Tijdens het Master Event toont Bos Machines alle disciplines die het in de afgelopen 30 jaar opgebouwd heeft. Alle facetten van engineering tot productie zijn te zien in de fabriek in Vianen. Naast de BMH Windowmasters demonstreert Bos Machines ook de andere leden uit de BMH Masterfamilie ; BMH Loadmaster, BMH Sawmaster, BMH Gluemaster 2.0, BMH Routermaster en de BMH Handlingmaster.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom op donderdag 18 april, van 10:00 uur tot 20:00 uur (Mijlweg 5, 4131 PJ Vianen) Aanmelden voor het Bos Master Event kan vrijblijvend via event@bosmachines.nl. Op woensdag 17 april is het event exclusief toegankelijk voor de ruim tachtig Windowmaster klanten uit binnen- en buitenland.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X