9 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Maatwerkkozijnen dankzij online configurator

BROEKLAND – Tegenwoordig zijn we gewend om onze aankopen snel geleverd te krijgen, maar op (maatwerk) bouwmaterialen wachten we vaak lang. Ronny Obdeijn van Bouwbedrijf Obdeijn uit Broekland pakt het anders aan en bestelt sinds een jaar zijn maatwerk kozijnen via een online configurator. Een succes, want vanaf vijf werkdagen heeft Obdeijn zijn maatwerk kozijnen al op de bouwlocatie.

Bouwbedrijf Obdeijn uit Broekland is vooral werkzaam in de verbouw en renovatie en bestelt sinds een jaar zijn kozijnen bij Toelevering Online. Daar stelt hij met behulp van een simpele online configurator zijn maatwerk kozijnen samen. “Vaak gaat het bij mijn opdrachten om grote series kozijnen, waarvoor ik de capaciteit niet zelf in huis heb. Ik was daarom op zoek naar een partij waar ik snel kozijnen kon bestellen en kwam bij Toelevering Online terecht. De snelheid is uniek. Voorheen moest ik vaak lang wachten op een offerte. Nu heb ik in een korter tijdsbestek de kozijnen zelfs al in huis”, aldus Ronny Obdeijn, eigenaar van Bouwbedrijf Obdeijn.

Digitaliseren en automatiseren

Hoe kan het dat Toelevering Online wél snel maatwerk kozijnen kan leveren? We vroegen het Niek Wopereis van Toelevering Online: “In onze configurator kan de afnemer zelf het kozijn samenstellen, calculeren en bestellen. Er gaan geen offertes aan vooraf, een afnemer ziet direct de prijzen van elk product. Dit scheelt veel tijd qua voorbereiding. Bovendien gaat de afhandeling van een online bestelling automatisch. We hebben een koppeling gerealiseerd tussen de configurator en de interne software, die onder andere gebruikt wordt voor het maken van de werktekeningen en de machine-aansturing in de fabriek. Ook het bestelproces van de materialen en het inplannen van het transport gaan automatisch. Onze softwarerobot stuurt de order direct digitaal naar onze leveranciers en transporteurs. Dankzij het digitaliseren en automatiseren van het bestelproces, kunnen wij zelfs een maatwerk bestelling al vanaf vijf werkdagen leveren.”

Nieuwe manier van bestellen

Obdeijn is al helemaal gewend aan het online samenstellen van zijn kozijnen: “Inmiddels is de configurator van Toelevering Online een handig middel bij de calculatie van mijn projecten. Ik stel de kozijnen voor mijn projecten samen en zie direct een prijs. Als een opdracht definitief wordt, hoef ik slechts het bewaarde project te openen, de maatvoering te checken en te bestellen. Dat scheelt aanzienlijk veel tijd”, aldus Obdeijn.

Nadere informatie: www.toeleveringonline.nl.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X