2.2 C
Apeldoorn
dinsdag 27 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Ligna voor de massieve houtbewerker

HANNOVER – Ligna, de beurs voor de houtverwerkende industrie van 27 tot en met 31 mei 2019 in de Hannover Messe presenteert dit voorjaar een stroom van innovaties. Alle facetten van de houtbewerking komen aan bod. Een belangrijk onderdeel is de massieve houbewerking en de eerste oogst vanuit het bos.

De beurs omvat in totaal 130.000 vierkante meter, verspreid over in totaal tien hallen en een openluchtruimte. De machines voor de bewerking van massief hout staan voornamelijk opgesteld in de hallen 25, 26 en 27 en in de openluchtruimte. “Alle toonaangevende bedrijven in dit segment zijn aanwezig in Hannover”, zegt Christian Pfeiffer, directeur Ligna & Woodworking events. “De grootste zagerijen in de wereld zijn in Hannover aanwezig, evenals de grote ondernemingen die actief zijn op het gebied van plaatbewerking en seriematig werk, automatisering en bedrijven die actief zijn in de bosbouw. Ik wil vooral wijzen op een premier uit Letland. Dat bedrijf presenteert een nieuwe zagerijtechniek in Hal 25.

Guided tour

In 2019 organiseert Ligna voor de eerste keer een Guided Tourspecial voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in zaagtechnologie. Bedrijven zijn in toenemende mate geïnteresseerd nieuwe technieken om efficiënter te oogsten, maar ook om het hout kwalitatief naar een hoger niveau te tillen, zodat er ook een betere prijs gevraagd kan worden. Wat zeker interessant is, is een bezoek aan de Wood Industry Summet in hal 26. Deze summit bestaat uit een dialoogruimte, een expositie-ruimte en een lounge om op een ontspannen manier van gedachten te wisselen over de mogelijkheden voor nieuwe groeimarkten. In deze ruimte is ook plek vrijgemaakt voor een aantal startups, met innovatieve ideeën.
Op het buitenterrein van de Ligna is er weer veel aandacht voor demonstraties met machines, waarbij nadrukkelijk wordt gekeken naar de mogelijkheden van de inpassing van allerlei nieuwe technieken. Harvesters en uitrijcombinaties demonstreren de mogelijkheden van Forestry 4.0, waarbij bezoekers uitleg krijgen over het gebruik van data. In Paviljoen 33 ervaren de bezoekers de toenemende mogelijkheden van batterij-technieken. De nieuwste series batterijen zijn onderhoudsvriendelijker, krachtiger, kleiner en beschikken over langere standtijden. Dat maakt het steeds interessant om de batterij-technologie te omarmen.

Nadere informatie: www.ligna.de

- Advertisement -

Laatste nieuws

X