0.1 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Ligna conferentie

ROSENHEIM – De volgende Ligna staat gepland voor mei 2021. Maar in de tussenliggende tijd heeft de organisatie van de beurs een conferentie gepland, waar de belangrijke en nieuwste ontwikkelingen in de houtverwerkende industrie voorbij komen.

De conferentie vindt plaats op 6 en 7 oktober bij de Rosenheim University of Applied Sciences (TH Rosenheim). De plek is niet voor niets gekozen. De universiteit van Rosenheim staat wereldwijd bekend vanwege de clustering van kennis op het gebied van houttoepassingen en houttechnologie.

Dit jaar richt de conferentie zich op de thema’s die ook bij de volgende Ligna in 2021 in de spotlights staan, zoals bijvoorbeeld automatisering en integratie van het houtbewerkingsproces, waarbij het gaat om het optimaliseren van het productieproces inclusief de monitoring. In het verlengde daarvan komen onderdelen aan bod als de inpassing van robotsystemen en de interactie tussen de mens en machine.
Een ander onderdeel dat bij deze conferentie aan bod komt is de rol van hout in de prefabricage voor de bouw en de assemblage van onderdelen op de bouwplaats. Modulair bouwen en standaardisatie zijn daarbij belangrijke punten van aandacht. Hout speelt ook een belangrijke rol bij de transitie van fossiel naar duurzame, hernieuwbare producten. Ook hier zal tijdens de conferentie nader op in worden gegaan. De lezingen worden simultaan vertaald in Duits en Engels.

Nadere informatie over het programma en aanmelding: www.ligna.de/en/ligna-conference.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X