8.4 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Ligna 2019 geeft kijkje in de toekomst

HANNOVER – Hoe ziet de toekomst van de bedrijven die actief zijn in de wereld van de houtbewerking er in de komende jaren uit? Het antwoord op de die vraag wordt gegeven op de Ligna, van 27 tot en met 31 mei in Hannover. Deelnemende exposanten halen alles uit de kast om te laten zien wat er mogelijk is, met dank aan digitalisering, automatisering en robotisering.

‘Digital first’ en ‘Geïntegreerde houttechnologie’ dat zijn de centrale thema’s van de Ligna 2019 in de Hannover Messe. ’s Werelds grootste beurs op het gebied van houtbewerkingsmachines en toebehoren maakt zich op om bezoekers van over de hele wereld in Hannover te ontvangen. De organisatie van deze tweejaarlijkse beurs ontvangt 1500 exposanten. Zij zullen 93.000 bezoekers, waarvan naar schatting zo’n 42.000 uit het buitenland, trakteren op diverse noviteiten. De bezoekers zullen ervaren dat automatisering, Industrie 4.0, de digitale omgeving en ‘klant centraal’ thema’s zijn die zich definitief hebben gemeld bij de bedrijven die toonaangevend zijn in deze industrie. In hal 27 bijvoorbeeld kunnen de bezoekers zien hoe een volledig geautomatiseerde productielijn, bestaande uit acht aaneensluitende machines ‘in line’, er uitziet. Het complete product dat er als ruw materiaal aan de ene kant ingaat en er aan de andere kant als kant-en-klaar afgewerkt product uitkomt met dank aan de robot- en scannertechnologie van Weinig. Het totale proces wordt gemonitord door het Controle Suite System van Weinig.

Maar ook ander grote machineleveranciers laten zien wat zij in petto hebben en haken in op dit centrale thema. SCM presenteert in hal 13 de ‘Smart &Human Factory’, de, zo stelt SCM perfecte samenwerking tussen mens en machine, waarbij modulaire verschillende machines in het systeem ingepast kunnen worden, al naar gelang de wensen van de gebruiker. Een andere grote partij die van zich doet spreken is Homag. Deze Duitse machinefabrikant presenteert TeleService, waarbij medewerkers van Homag op afstand mee kunnen kijken met de machineprestaties. Om op die manier de kans op storing te minimaliseren.

Primaire houtbewerking

De beurs omvat het totale proces van oogst tot eindproduct. Op het buitenterrein zullen diverse bedrijven zich vooral presenteren als primaire houtbewerkers, die zich vooral richten op de oogst van het hout. In de overdekte hallen is meer aandacht voor het verdere proces van de houtbewerking. Bezoekers kunnen kennismaken met de nieuwste oppervlaktetechnieken, plaatbewerking, zagerijtechnieken, ‘energie uit hout’, en de nieuwst inzichten op het gebeid van bosaanleg en bosonderhoud.

Nederlandse inbreng

Nederland is met zo’n 28 exposanten op de Ligna aanwezig. Daarmee is de inbreng nagenoeg gelijk aan vorige edities. Daarbij veel bedrijven die hun noviteiten nog even stil hebben gehouden tot de vierde week mei om dan groots uit te pakken. Maar naast de 28 bedrijven die zich zelfstandig met eigen stand op de beurs presenteren zullen diverse Nederlandse dealers op de stands van hun leveranciers te vinden zijn om de klanten bij te praten over de diverse noviteiten.

Beursprimeurs

Er wordt gezegd dat het niet meer van deze tijd is om noviteiten stil te houden tot op het moment dat de beurs de deuren opent. De Ligna vormt hierop een uitzondering. Veel internationaal opererende bedrijven verrassen bezoekers ook deze Ligna weer met nieuwe producten en diensten. Uiteraard is er veel op de stands te zien, maar ook het lezingenprogramma geeft een inzicht welke kant op de industrie zich begeeft. Kortom het aanbod is overweldigend. Bezoekers doen er dan ook goed aan om zich voorafgaande het bezoek aan de beurs te oriënteren.

Nadere informatie: www.ligna.de

- Advertisement -

Laatste nieuws

X