8.4 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Lehto Group zet in op industriële productie

KEMPELE – Lehto Group is een Fins bedrijf gespecialiseerd in het maken van op efficiëntie gedreven constructies. De organisatie heeft als doel de traditionele bouw op de bouw te vervangen door industriële productie, hetgeen kostentechnisch gezien efficiënter is en zorgt voor een hogere en constante kwaliteit. Woningen zullen steeds vaker in fabrieken worden gebouwd, waar het gemakkelijker is om de kosten van de productie en de kwaliteit te beheersen.

Traditioneel worden bouwprojecten ter plaatse opgebouwd, ongeacht de omstandigheden en de hoeveelheid natuurlijk licht. Volgens Hannu Lehto, CEO van Lehto Group, leidt dit tot inefficiëntie: “We willen processen efficiënter maken en stagnaties verminderen, zodat we de klant voor hetzelfde geld iets meer kunnen bieden.”

Metsä Wood ziet ook de overgang naar industriële prefabricage in de bouw als een belangrijke ontwikkeling. “Industriële prefabricage en schaalbare concepten maken de weg vrij voor nieuwe manieren om processen en uitvoeringen te optimaliseren in de bouwsector, een sector die aanzienlijk achterblijft vergeleken bij andere segmenten op het gebied van productiviteitsontwikkeling”, zegt Virva Juhola, SVP Sales bij Metsä Wood.

Kerto LVL

De industriële productie voor de bouw is gebaseerd op de principes van modulariteit. In hun modules en elementen gebruikt Lehto Group de producten van Metsä Wood in combinatie met beton en staal ter ondersteuning van hun filosofie van efficiënte constructiemethoden. Kerto® LVL (gelamineerd fineerhout) wordt ingezet in de dragende structuren, tussenliggende vloerconstructies en dakconstructies. Kerto LVL heeft als bouwmateriaal veel voordelen.

“Zoals de waardebelofte al zegt, is Kerto LVL snel, licht en groen. Het is een sterk maar ook licht materiaal en het gebruik ervan ondersteunt onze op efficiëntie gedreven constructiemethode”, aldus Lehto.

Metsä Wood biedt uitstekende en milieuvriendelijke houtproducten voor de bouwsector, industrie en distributiepartners. Wij fabriceren producten van Scandinavisch hout, een duurzame grondstof van topkwaliteit. Onze verkoop in 2017 bedroeg € 0,5 miljard en we hebben zo’n 1.400 mensen in dienst. Metsä Wood maakt deel uit van de Metsä Group.

www.metsawood.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X