0.9 C
Apeldoorn
maandag 4 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Kwaliteitsimpuls Nederlands bos

UTRECHT – FSC Nederland, de Bosgroepen en de nieuwe Stichting StukjeNatuur gaan samenwerken om de bossen in Nederland klimaatbestendig te maken. Samen planten de organisaties de komende vijf jaar drie miljoen bomen in FSC-gecertificeerde bossen door heel Nederland en treffen ze andere klimaatmaatregelen.

Het effect van deze maatregelen op klimaatadaptie, biodiversiteitsbehoud en extra CO2-opslag maken worden inzichtelijk en verifieerbaar gemaakt met een meetinstrument dat FSC hiervoor speciaal ontwikkeld heeft. De aanplant wordt gefinancierd door Stichting StukjeNatuur via donaties en sponsoring van particulieren en bedrijven. Terreineigenaren die geschikte bossen hebben kunnen een subsidie- aanvraag indienen bij de stichting. Na goedkeuring door StukjeNatuur wordt de subsidie aan de terreineigenaar verleend waarmee een groot deel van de aanplantkosten kan worden betaald. De Unie van is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de aanplant, overige maatregelen en het beheer.

Founding Partners gezocht

Dirk van Hout één van de oprichters van StukjeNatuur legt uit: “Veel van de bossen in Nederland hebben het zwaar. Wij zien dit als een mooie manier om terreineigenaren een helpende hand te geven om de bossen weer vitaal te maken. Door particulieren en lokale bedrijven hierbij te betrekken verwachten we dat de waardering voor de bossen toeneemt. Het is ook een mooie aanvulling op wat we al aan onze businesspartners bieden. Bedrijven krijgen nu de mogelijkheid om bossen in hun eigen regio te ondersteunen Dit najaar maken we een start in een paar gebieden.” De stichting is nu op zoek naar bedrijven die Founding Partner willen worden om dit initiatief een vliegende start te geven.

Nadere informatie: www.stukjenatuur.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X