8.2 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Kruiwagens voor de Stichting Kinderen van de Voedselbank

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

ROSMALEN – Op de HoutPro+ stand van De Groot Bewerkingsmachines produceerden leerlingen van het Koning Willem I College live in een daarvoor ingerichte werkplaats met standaard houtbewerkingsmachines kruiwagens voor de Stichting Kinderen van de Voedselbank.

Studenten van het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch maakten een ontwerp van de kruiwagens en werkten daar aan in deelgroepen tijdens het hele event. De opbrengst van dit jaar is op donderdag 23 november uitgereikt aan de Stichting Kinderen van de Voedselbank.

De Stichting Kinderen van de Voedselbank in Dodewaard trekt zich het lot aan van één op de negen kinderen die in Nederland in armoede leeft. Van deze 435.000 kinderen leven er 40.000 ónder de armoedegrens. Maurice van de Ven is één van de oprichters van de stichting: “Deze kinderen zijn veelal afhankelijk van een kledingbank of van doorgegeven kleding. Nooit kunnen ze pronken met een nieuwe broek, jas of schoenen. Een verjaardag wordt vaak als een probleem gezien, want er is geen geld voor een traktatie of voor een feestje. En als je zelf niemand uitnodigt, word je ook niet teruggevraagd. Een sociaal isolement is al snel een gevolg.”

De Stichting biedt een praktische oplossing met twee kledingpakketten per jaar: één met zomerkleding en één met winterkleding. Daarnaast geven ze verjaardagboxen uit om te trakteren op school én om een kinderfeestje te organiseren voor tien kinderen. Om dit te kunnen doen werken Maurice en zijn team inmiddels samen met 270 bedrijfssponsors in kindgerelateerde artikelen. Bij de pakketten worden cadeautjes verpakt die sponsors hebben gedoneerd.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X