16.9 C
Apeldoorn
vrijdag 29 september 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Krachtige groeicijfers Metabo

NÜRTINGEN – In het jaar van de corona-pandemie groeit Metabo met 17,6 procent beduidend sterker dan gebruikelijk in de markt. Vooral de innovaties op het gebied van accu’s zorgen voor meer groei.

Ondanks een duidelijke stagnering van de markt in maart en april 2020 door de corona-pandemie verhoogt de fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen de omzet in vergelijking met vorig jaar van 505 naar 594 miljoen euro.

Daarmee had niemand in het voorjaar van 2020 rekening gehouden: na een door de corona-pandemie veroorzaakte zwakke start met deels een aanzienlijke verlaging van de omzet heeft Metabo, fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen, het boekjaar 2020/2021 (1 april 2020 t/m 31 maart 2021) door een reeks hele sterke maanden vanaf juni vorig jaar afgesloten met een omzetstijging van 17,6 procent ten opzichte van vorig jaar tot 594 miljoen euro. “Een fantastische prestatie van een fantastisch team“, zegt een blije Horst W. Garbrecht, CEO van Metabo, over het tiende jaar op rij waarin het bedrijf is gegroeid. “Wij hadden vanaf juni vier absolute topmaanden. In maart hebben wij voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf met 64 miljoen euro de grens van 60 miljoen overschreden. Daarmee zijn wij over het hele jaar gezien meer gegroeid dan de markt en hebben nieuwe marktaandeel gewonnen. De vraag naar onze machines blijft onverminderd op een zeer hoog niveau. Alhoewel de afzet in de industrie gedurende het hele jaar als gevolg van de corona-pandemie iets is teruggelopen, werd dat door de extreem grote vraag naar onze innovaties in de bouw en renovatie ruimschoots gecompenseerd“, vertelt Garbrecht over de cijfers. “Vooral de verkopen in verband met het Cordless Alliance System (CAS) hebben zich uitstekend ontwikkeld. Uitzonderlijk hoog ten opzichte van de omzet steeg ook de opbrengst: de EBIT-marge 2020/2021 zal aanzienlijk boven de waarde van vorig jaar liggen.“

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

X