3.1 C
Apeldoorn
dinsdag 27 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Krachten bundelen in de GWW

LOPIK – Houtsector, aannemers, overheden. Ze droegen allemaal op 18 juni in Lopik hun steentje bij aan de uitwerking van het ’Programmaplan 2020 Hout in de GWW’. Het begon vorig jaar op initiatief van Rijkswaterstaat, die hout als een belangrijk materiaal ziet in toekomstige circulaire projecten. Doel is om die ambitie breder te trekken naar andere organisaties, en daarbij de krachten van de houtsector te bundelen.

Over de kwaliteiten van hout als materiaal voor de GWW bestaat bij de betrokkenen geen twijfel. Rick Kamphorst van FSC Nederland: “Hout is een veelgebruikt materiaal in projecten in de grond-, weg- en waterbouw, en dat is logisch. En niet alleen omdat het een prachtig, veelzijdig materiaal is. Meer hout, mits de herkomst klopt, zorgt voor meer duurzaam bosbeheer. Bovendien biedt hout heel veel kansen voor de doelen die door de overheid zijn gesteld vanuit klimaat en circulariteit.”

Vervolg 18 september

Op 18 september komt het netwerk opnieuw bij elkaar. Dan worden concrete activiteiten benoemd die in gezamenlijkheid worden opgepakt. Dat varieert van projectpilots tot communicatieacties om de kennis over de kwaliteiten van hout breed te verspreiden, binnen én buiten de sector.

Meer weten over het programma of aansluiten bij het netwerk?
Neem contact op met Zinzi Stasse, Twijnstra Gudde, zst@tg.nl.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X