0.4 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Koolborstelloze 18 Volt accu-reciprozagen

BREUKELEN – Ongeacht of de werkzaamheden op plaatsen met weinig ruimte of krachtige zaagsneden in harde materialen betreft – voor beide heeft Metabo nieuwe 18 Volt accu-reciprozagen in het programma.

Voor werkzaamheden op zeer moeilijk bereikbare plaatsen is de kleine SSE 18 LTX BL Compact en goede keuze. De veelzijdige zaag overtuigt door het compacte model en de koolborstelloze motor. Een nog betere zaagprestatie levert de SSE 18 LTX BL. Met een slag-lengte van 32 mm en de brushless-motor valt hij op door zijn kracht en uithoudingsvermogen. In vergelijking met modellen met borstelmotoren werken de gebruikers met de nieuwe 18 Volt modellen sneller en realiseren per accu-lading meer zaagsnedes“, aldus Sautter.

Comfortabel zagen op plekken met weinig ruimte – dat gaat heel gemakkelijk met de SSE 18 LTX BL Compact. Ongeacht of het om het zagen van metalen buizen of kanthout gaat, de zaag valt vooral op door zijn veelzijdigheid: dankzij het praktische model kunnen gebruikers in iedere positie gecontroleerd werken, de machine is eenvoudig voor verschillende taken te gebruiken en bovendien met één hand te bedienen. De SSE 18 LTX BL staat ook voor een uitstekende ergonomie: door de plaatsing van de softgrip-handgreep onder een hoek kan de zaag in de verschillende werkposities veilig en comfortabel worden geleid. Nog een pluspunt: de vergrendelfunctie van de schakelaar zorgt voor aangenaam werken in continubedrijf. Ook op het gebied van vermogen zorgt de SSE 18 LTX BL in de ware zin van het woord voor opvallende prestaties. De motorbehuizing van de SSE 18 LTX BL is gemaakt van slijtvast gegoten aluminium dat ook onder extreme belastingen op de bouwplaats of in de werkplaats goed standhoudt. Bovendien is de motor beschermd tegen stof en spatwater

Snel wisselen

Het verwisselen van het zaagblad gebeurt eenvoudig, snel en zonder gereedschap met het Metabo-Quick-systeem. De gebruiker kan het zaagblad bovendien 180° draaien. De beide nieuwe machines overtuigen door hun gereedschapsloos verstelbare diepte-aanslag waarmee de zaagdiepte exact kan worden ingesteld. Zo kan men de zaagbladen optimaal gebruiken en eenvoudige snelle invalsneden uitvoeren.
Een ander pluspunt: bij de SSE 18 LTX BL Compact kan het reciprozaagblad worden vervangen door een decoupeerzaagblad. Dat biedt nog flexibelere toepassingsmogelijkheden.

Nadere informatie:
Metabo Nederland
Telefoon: 0346 – 219 751
www.metabo.com

- Advertisement -

Laatste nieuws

X