0.4 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Ketensamenwerking in de timmerindustrie loont

ARNHEM – 60 Procent reductie van de handlingstijd, een voorraadreductie van 50 Procent en 30 Procent minder transportbewegingen: Ketensamenwerking biedt de timmerindustrie volop kansen. Burghouwt, groothandel voor bouw en industrie, ontwikkelde vijf kernpunten voor optimale synergie in de keten, op maat gemaakt voor timmerfabrieken.

Bij ketensamenwerking of ketenintegratie draait alles om slim samenwerken. Ketenpartners coördineren die samenwerking systematisch en strategisch. Inzet: het verbeteren van de bedrijfsprocessen. Dat verlangt samenwerken op basis van vertrouwen én een lange adem. Een open en langdurige samenwerking zorgt voor nieuwe inzichten over de kansen en mogelijkheden om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Het stroomlijnen, verfijnen en standaardiseren van die processen verbetert de langetermijnprestaties van de individuele ketenpartners én van de keten als geheel.

Concrete winst

Ook de timmerindustrie profiteert van de kracht van de keten. Ketenintegratie levert de timmerindustrie concreet profijt op, in de vorm van een betere bedrijfsvoering. Timmerfabrieken die met Burghouwt in de keten samenwerken reduceerden de handlingstijd, bespaarden op de voorraad en bespaarden op de transportbewegingen. Daarnaast werd er in de praktijk een verbetering gerealiseerd in de leverbetrouwbaarheid.

Software koppelen

Die resultaten worden bijvoorbeeld behaald door calculatiesoftware (zoals Matrix of Groeneveld) en inkoopsoftware binnen de keten te koppelen. Burghouwt kan bestanden aanleveren van artikelen die de timmerfabriek gebruikt, inclusief de prijzen. Timmerfabrieken kunnen deze bestanden inlezen en vanuit de software offertes uitbrengen en bestellingen bij Burghouwt plaatsen. Het op deze wijze digitaal werken verlaagt de foutkans en vergroot de snelheid.

Optimale verwerking

Binnen de keten levert Burghouwt bij diverse timmerfabrieken de voorraadartikelen in handige bakken aan. Elk product in een afzonderlijke bak. Burghouwt kan de bakken zelfs op specifieke plekken op de voorraadstellingen plaatsen. Bestellingen kunnen per project verpakt en aangeleverd worden met projectspecifieke informatie op stickers voor een optimale verwerking door de timmerfabriek. Ook het op maat knippen en aanleveren van profielen en kaders optimaliseert in veel gevallen de bedrijfsprocessen van timmerfabrieken binnen de keten.

Vijf stappen

Burghouwt werkt als ketenpartner al jaren samen met bedrijven in de timmerindustrie en in andere branches in de bouw. Volgens een helder vijf-stappen plan. Die stappen zijn:
1. Commitment: besluiten om ‘open’ samen te werken vanuit een gedeelde visie
2. Inspiratie: procesinzage bij ketenpartners (in de fabriek en bij Burghouwt)
3. Plan: bevindingen bespreken en het opstellen van een gedetailleerd en concreet plan van aanpak
4. Implementatie: de try out, tijdens een pilo
5. Controle: toezicht en eventuele bijsturing

Nadere informatie:
Burghouwt
Telefoon: 026 – 368 42 42
www.burghouwt.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X