0.4 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Kanten met gevoel

NIJVERDAL – De enorme diversiteit aan oppervlaktestructuren en glansgraden bij plaatmateriaal vindt men ook terug bij de diversiteit van kanten. Enkele jaren geleden werd er vooral met miniperl oppervlakte gewerkt, tegenwoordig heeft de keuken-, meubel- en interieurbouwer bij Ostermann keuze uit kanten in twintig verschillende oppervlaktes.

Spaanplaten met hout- of steendecor maken niet alleen indruk door de optisch perfecte opdruk, ze voelen ook levensecht aan en zijn daardoor nauwelijks meer van echt te onderscheiden. Om ervoor te zorgen dat de perfecte indruk tussen plaat en kant wordt behouden, heeft Ostermann kanten met tal van verschillende reliëfs – van de subtiele, delicate, fijne houtnerven tot de diepe linea-structuur.

Wie denkt, dat er bij de uni-kanten geen keuze in oppervlaktestructuur is, heeft het mis! Met de oppervlaktes ‘Miniperl’, ‘Bütten structuur’ en ‘Velours structuur’ past de kant zowel qua kleur, als qua structuur perfect bij het uni-kleur plaatmateriaal. Hier is ‘Miniperl’ nog altijd de allrounder. Voor een fijnere oppervlakte is de „Bütten structuur’ leverbaar. Een bijzonder zachte structuur krijgt men met de ‘Velours structuur’. De passende kanten bij Furniture Linoleum Desktop oppervlakken van Forbo, die speciaal door Ostermann zijn ontwikkeld, hebben om deze reden een velours structuur.

Mat

Ook de diversiteit in de glansgraden is bij Ostermann met vele verschillende oppervlakken enorm. Het spectrum gaat hier van ‘Excellent mat’ met een glansgraad van < 5 tot de tegenhanger ‘Excellent Gloss’ met een glansgraad van > 90. Daartussen bevinden zich veel nuances zoals supermat, glad, glanzend of hoogglanzend.
De meer dan zestig verschillende, in het uitgebreide Ostermann assortiment opgenomen ABS kanten met echt metalen toplaag, hebben een ‘geborsteld’ oppervlak en passen daardoor perfect bij plaatmateriaal met een echt metalen oppervlak. Hier zijn recentelijk tevens drie nieuwe ABS kanten met een mat metaaloptiek leverbaar. Speciaal voor spiegeloppervlakken heeft de kantenspecialist bovendien een kant met een spiegelende, echt aluminium toplaag in het assortiment opgenomen.

Nadere informatie:
Osterrmann
Telefoon: 0548 – 620 606
www.ostermann.eu

- Advertisement -

Laatste nieuws

X