8.4 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Kamp levert aan complete timmerindustrie

GROESBEEK -Kamp Machinetechniek uit Losser wordt al snel in verband gebracht met de trappenindustrie. Maar Kamp doet meer. Zo levert het Twentse bedrijf ook machines voor de productie van deuren, ramen en kozijnen. Begin 2019 levert Kamp aan Kegro Deuren in Groesbeek een aantal CNC-machines van het merk Houfek. Eén Mercury 4-assig gestuurd CNC-centrum voor het frezen van ramen, alle contouren en boringen is inmiddels geleverd. Op dit moment is Kamp bezig met het bouwen en samenstellen van een machinelijn, bestaande uit vier naast elkaar liggende CNC’s. Al deze CNC’s worden automatisch beladen en ontladen door robots.

Kegro beschikt al over een complete CNC-lijn voor de fabricage van massieve deuren, waarbij zeven centra aan elkaar gekoppeld zijn. De vier stuks Houfek Mercury Plus, vijf-assig stuurde CNC-centra met automatische schotelpositionering worden met twee Fanuc robots beladen en ontladen. Elke CNC-machine beschikt over een dubbele Z-as met elk een eigen spindel en een automatische gereedschapswissel met een kettingwisselaar met dertig posities. Elke spindel is voorzien van een schotelmagazijn met zeven posities. Alle vier CNC-centra zijn uitgerust met de nieuwste technologische snufjes. Na de bewerkingen worden de samengestelde deuren automatisch voorzien van een beugel en worden ze via een hangbaansysteem verder geleid.

Kegro Deuren is een van de grootste fabrikanten van houten buitendeuren. In de fabriek in Groesbeek worden de houten buitendeuren onder continue kwaliteitsbewaking geproduceerd. Kegro produceert naast massief houten buitendeuren ook samengestelde buitendeuren, opgebouwd uit hardhouten frame, met speciale stabilisatiestijl, geïnjecteerd met polyurethaan, aluminium stabilisatie schilden en Tricoya dekplaten. Verder ook woningtoegangsdeuren voor meergezinswoningen, gestabiliseerd en brandveilig, en ramen voor de renovatie- en vervangingsmarkt.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X