9 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Kabinet moet op 3 maart de woonwinkels openen

HAARLEM – Koninklijke CBM sluit zich namens woonmeubelfabrikanten en interieurbouwers in Nederland aan bij het brede pleidooi richting kabinet om per 3 maart aanstaande de woonwinkels te openen. De winkels kunnen verantwoord open met 1 klant per 25 vierkante meter. Het kabinet moet alles uit de kast halen om een kaalslag bij retailers en fabrikanten te voorkomen.

Woonmeubelfabrikanten sluiten zich aan bij het brede pleidooi van de gehele woonbranche om per 3 maart de woon-, keuken- en badkamerwinkels te openen. Dankzij het door INretail ontwikkelde protocol ‘Verantwoord winkelen’ hebben ondernemers in december 2020 laten zien dat zij veilig en verantwoord klanten kunnen ontvangen. De goede voorzorgsmaatregelen die toen genomen zijn, zoals een actief deurbeleid, 1 klant per 25 vierkante meter, verplichte mondkapjes, maximale hygiëne in de winkels en spatschermen bij de kassa’s, garanderen dat de woonwinkels op 3 maart verantwoord open kunnen.

Recente cijfers van INretail laten zien dat op dit moment bij een kleine driekwart van de woonwinkels de omzet teruggelopen is met 60 tot 100 procent. Daarnaast heeft meer dan de helft van de ondernemers forse liquiditeitsproblemen. Als de winkels niet snel opengaan, dreigt er een kaalslag in het woonwinkellandschap in Nederland. Daarom wil CBM dat het kabinet op 3 maart de knoop doorhakt en alle woon-, keuken- en badkamerwinkels in Nederland een nieuw perspectief biedt. Dat is niet alleen noodzakelijk voor de woonwinkels in Nederland, maar ook voor de bij CBM aangesloten woonmeubelfabrikanten en interieurbouwers, die de meubelen voor deze winkels produceren. Een kaalslag in het woonwinkellandschap veroorzaakt ook forse problemen in de Nederlandse meubelindustrie. Dat moeten we te allen tijd zien te voorkomen.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

Laatste nieuws

X