0.4 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Kabelveerdempers

LANGENFELD (D) – Dempingsspecialist ACE Stoßdämpfer GmbH introduceert met kabelveer dempers een nieuwe productserie op het gebied van vibratietechniek. Dit productspectrum omvat al extreem laagfrequent isolerende luchtveerelementen, inbouwklare rubber-metaalisolatoren en dempingsmatten. ACE breidt met de drie nieuwe productfamilies rondom kabelveerdempers en compacte veren nu zijn portfolio uit met verschillende oplossingen voor het dempen en isoleren van trillingen en schokken.

Alle nieuwe producttypes zijn bestand tegen hitte, kou, zuren, zeewater en uv-straling. Tegelijkertijd beschikken ze over permanent hoge vibratie-, schok- en stootdempende eigenschappen. Hun superioriteit onder moeilijke omstandigheden is te danken aan het gebruikte materiaal en het unieke ontwerp: ze zijn volledig gemaakt van uiterst robuuste aluminiumlegeringen en zijn op aanvraag ook verkrijgbaar in roestvrijstalen uitvoering. Bovendien worden ze gekenmerkt door hoge standtijden. De gebruiker profiteert daarmee van een groot kosten-batenvoordeel. Een ander voordeel is dat de onderdelen onderhoudsvrij zijn, een speciale vorm hebben en door de wrijving van de afzonderlijke draden bij elke toepassing over een bovengemiddeld goede demping beschikken.

De nieuwe producten met roestvrijstalen kabels worden gekenmerkt door een lage eigen frequentie, isoleren een breed scala aan verschillende trillingen en bestrijken een belastingspectrum van circa 300 gram tot 2.000 kilogram. Hierdoor zijn ze net zo geschikt als dempend element voor kwetsbare harde schijven en meetapparatuur als voor containers en zware machines, niet in de laatste plaats omdat door het gebruik van meerdere elementen de mogelijkheden bijna oneindig zijn. Zo kunnen ze ook worden gebruikt in besturingskasten, bij pompen, compressoren en militaire toepassingen.

De nieuwe kabelveer dempers worden bovendien gekenmerkt door een uitgebreide vering, een lage resonantieoverdracht en een snelle afname van de amplitude bij stootbelastingen. Bovendien vertoont deze productserie geen tekenen van slijtage na een dynamische belasting, zelfs niet bij extreme temperaturen van -130 °C tot 260 °C.

Nadere informatie
ACE Stoßdämpfer
Telefoon: +49 (0)2173 9226-10
www.ace-ace.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X