8.4 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Jongeneel presenteert ‘Gevel op maat’

UTRECHT – Deze maand lanceert Jongeneel een nieuw, innovatief programma: ‘Gevel op maat’. Het programma geeft inzicht in het totale gevelproject. Het programma berekent en optimaliseert de hoeveelheden en afmetingen van de te gebruiken materialen en signaleert clashes in een vroeg stadium. Hierdoor wordt de efficiency vergroot en het bespaart de aannemer of bouwer kosten.

‘Gevel op maat’ kan .ifc-bestanden lezen en gebruiken en zet deze om in .dwg-bestanden voor CNC-machines. Hiermee ontvangt de klant precies dat materiaal wat de tekening laat zien. Het programma maakt de gevelindelingen voor de meest voorkomende vlakke gevelbeplating in verschillende diktes en houdt rekening met maximale plaatmaten, hoekaansluitingen en dilatatievoegen. Het programma minimaliseert zaagverlies en maakt zaagstaten.

‘Gevel op maat’ biedt Jongeneel-klanten inzicht in de plaatmaterialen die ze nodig hebben voor het ontwerp in elk gewenst bestandsformaat, zowel in 2D als in 3D. Het programma signaleert vroegtijdig clashes zoals overlapping in hoekaansluitingen en past deze aan. Ook bewerkingen als frezen en boren kunnen meegenomen worden. Jongeneel kan deze bewerkte delen gelabeld en gesorteerd afleveren op de bouwplaats.

Met dit programma biedt Jongeneel een uniek en praktisch totaalpakket dat interessant is voor iedereen die met BIM werkt en nog geen gevelindeling heeft van het project. Het programma is vanaf nu beschikbaar bij Jongeneel.

Koninklijke Jongeneel is een zelfstandige dochteronderneming van Timber and Building Supplies Holland (TABS Holland). Jongeneel is actief in de markt van professionele gebruikers van hout‐ en bouwproducten. Via een landelijk netwerk van 42 vestigingen bedient Jongeneel zowel de lokale als de landelijk opererende klant. Alle vestigingen voeren een compleet assortiment hout, plaat en bouwmaterialen en zijn ingericht voor zowel het halen als bezorgen van bestellingen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X