-1 C
Apeldoorn
vrijdag 1 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Jongeneel maakt BIM toegankelijk

UTRECHT – Per januari 2019 is Jongeneel de eerste hout-, plaat- en bouwmaterialenhandel die haar klanten ondersteuning biedt op het gebied van BIM. Klanten kunnen bij Jongeneel terecht voor het laten uitlezen van hun BIM-modellen, voor het gebruik van de digitale 3D-productenbibliotheek en voor het ontvangen van een uitgebreide materialenstaat. Daarbij ontvangen zij een compleet plan, waarmee ze effectief kunnen bouwen.

Dankzij de CLAB add-in van Cadac Group heeft Jongeneel de digitale BIM-bibliotheek opgebouwd uit 3D-modellen van producten mét bijbehorende data. Deze data is opgebouwd volgens de ETIM classificatie, zodat een model wordt ingericht volgens de juiste prestatie-eisen en technische specificaties. Hiermee worden bouwfouten gesignaleerd en bespaart men zowel tijd als geld.

Gedetailleerde materialenstaat

Met BIM krijgen bouwers in een vroeg stadium inzicht in het materiaalgebruik en de bijbehorende kosten. Jongeneel helpt ze door hier een uitgebreide materiaalstaat van te maken, waarmee ze een helder overzicht krijgen van al hun benodigdheden. De medewerkers van Jongeneel adviseren graag over materialen, de juiste aansluitingen en toepassingen van alle producten.

Nadere informatie: www.jongeneel.nl/BIM

- Advertisement -

Laatste nieuws

X