-1.6 C
Apeldoorn
vrijdag 1 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Jaarbijeenkomst PEFC Nederland

DRIEBERGEN – PEFC Nederland houdt op donderdagmiddag 4 november 2021 een jaarbijeenkomst, die toegankelijk is voor iedereen die geïnteresseerd is in de vele mogelijkheden van duurzaam hout als bouwmateriaal. De bijeenkomst met het thema ‘Bouwen met hout, tussen droom en daad’ wordt gehouden op Landgoed Sparrendaal in Driebergen en begint om 14.00 uur.

Diverse sprekers zullen het woord voeren, waaronder weerman en specialist op het gebied van klimaatveranderingen en duurzaamheid Reinier van den Berg. Hij spreekt tijdens de bijeenkomst over zijn eigen ervaringen als bouwer van een woonhuis van gecertificeerd hout.

Afgaande op de vele berichten in de media lijkt duurzaam hout als bouwmateriaal steeds populairder te worden. Hout slaat CO2 op, is een relatief licht bouwmateriaal en dus makkelijk verwerkbaar en bovendien draagt het bij aan een prettig woonklimaat. Toch heeft al die media-aandacht voor duurzaam hout de afgelopen jaren nog niet geleid tot een explosie van het aantal houten bouwwerken. Onder leiding van dagvoorzitter ir. Atto Harsta (Aldus Bouwinnovatie) gaan de sprekers vanuit hun eigen specialisme in op de vraag hoe dat komt.

Wim Sturris (De Groot Vroomshop) vertelt onder meer over geprefabriceerde oplossingen voor woning- en utiliteitsbouw. Geert Dirkse, senior sectormanager bouw en vastgoed van de Rabobank zal toelichten hoe het financieel mogelijk wordt om te bouwen met 100% duurzaam hout.

Om 16.30 eindigt de middag met een hapje en een drankje. Alle aanwezigen krijgen bovendien het boek Tomorrow’s Timber (recent in het Nederlands verschenen onder de naam De Houtbouw Revolutie, uitgegeven door MaterialDistrict) mee naar huis. Dit boek is geschreven door dagvoorzitter Atto Harsta en Pablo van de Lugt (Green Matters / TU Delft).

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via e-mail (info@pefc.nl) of telefonisch (Tel.: 030-693 0040).

- Advertisement -

Laatste nieuws

X