0.4 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

IoT-tracker met GSM-technologie

BRASSCHAAT – Van metalen ISO-containers, machines, tot containers met waardevolle goederen als hout en meubelen tot alle soorten verzendingen, zoals pakjes, koffers en golftassen. Met de recent op de markt geïntroduceerde, herbruikbare en oplaadbare IoT-tracker ‘MyTrack’ van Intersat NV is voortaan ‘real time’ op een gratis app te volgen op welke positie bovengenoemde goederen zich bevinden, waar ook ter wereld.

Na het opladen van de MyTrack-unit, wordt deze aangezet en vervolgens geplaatst in een product of container die gevolgd moet worden. Hoewel het systeem dan standby staat, worden er nog géén gegevens gelogd. Het loggen van de data start pas als de eigenaar de MyTrack-unit met een unieke code daadwerkelijk activeert, door middel van een ‘OTA-upload’ (lees: Over The Air). Vanaf dat moment stuurt de MyTrack-unit signalen naar de server, zelfs vanuit een gesloten metalen container. Op zee logt deze MyTrack- unit alle gemeten data, en zodra het systeem in de buurt komt van een GSM-mast worden de opgeslagen gegevens verstuurd naar de server. Met dit systeem kunnen gedurende een aantal maanden miljoenen datapunten worden gelogd.

Interessant te melden is dat er geen vaste abonnementskosten zijn, omdat MyTrack een ‘prepaid’-model is met een bulkkrediet, dat werkt op basis van de ‘pay as you go’-gedachte. Er wordt dus eenmalig een bedrag betaald bij aanschaf van een of meerdere MyTrack-units en pas vanaf het moment dat deze word(en) geactiveerd, worden kredietpunten verbruikt.

Wanneer de verzonden goederen aankomen op de eindbestemming, kan de MyTrack-unit worden uitgeschakeld en worden geen kosten meer in rekening gebracht. Via de post kan de unit retour gezonden worden naar de afzender. De MyTrack-unit is zo groot als een creditcard, weegt 47 gram en is circa 7 millimeter dik. Doordat dit systeem werkt op GSM-technologie is werelddekking van maar liefst 98 procent gegarandeerd

Nadere informatie:
Intersat
Telefoon: 0032 3 3260999
www.intersat.be

- Advertisement -

Laatste nieuws

X