0.9 C
Apeldoorn
maandag 4 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Inspiratiecentrum ThuisinBouwen breidt uit

MEERKERK- Wie denkt dat showrooms langzamerhand tot het verleden behoren, omdat alles op internet is te vinden, heeft het misschien in grote lijnen bij het rechte eind, maar er zijn uitzonderingen. Zo breidt Inspiratiecentrum ThuisinBouwen in Meerkerk de showroom uit met een extra sanitairafdeling. Dat brengt het totaal op 1300 vierkante meter inspiratie aan bouwmaterialen.

Wie binnenloopt bij het Inspiratiecentrum aan de Energieweg 17 in Meerkerk, waant zich op een dorpsplein met rondom woningen. Bouwbedrijven Bot & van der Ham (Meerkerk), HMU & Olsthoorn (De Lier) en Drent &Welling (Huizen) zijn de initiatiefnemers van het project. Zij werkten samen met ongeveer dertig toeleveranciers in het Inspiratiecentrum, zodat bezoekers een goed zicht krijgen op een uitgebreid aanbod. Hout, baksteen, isolatiematerialen, kozijnen, deuren, dakbedekking, maar ook interieuradvies, keukens, wandbekleding en vloerbedekking; voor elk onderdeel van de bouw is er een partner.

Zien en voelen

Aart Jan Post is binnen het project verantwoordelijk voor de marketing. Hij vertelt: “We zijn in 2014 gestart met het Inspiratiecentrum. De doelgroep bestond in eerste instantie uit bewoners van villa’s, maar we zijn ook interessant bij projectmatige bouw. We richten ons op de toekomstige bewoner van de woning. Die wil toch graag zien en voelen hoe die baksteen er nou werkelijk uitziet. Dat geldt ook voor de deuren, het kozijn of de tegels in de badkamer.” Er zijn meer van dit soort inspiratiecentra in het land, maar volgens Post is ThuisinBouwen in Meerkerk wel uniek in zijn omvang. “We hebben hier vele honderden bouwproducten. En als er nieuwe materialen zijn, dan proberen we die hier uiteraard ook zo snel mogelijk naar toe te halen. We streven naar een zo compleet mogelijk aanbod. We zijn doordeweeks en op zaterdagochtend geopend en men kan hier zonder afspraak binnenlopen, maar we hebben liever een bezoek op afspraak. Dat voorkomt wachttijden.”

Hout

Post heeft goed zicht op welke materialen op dit moment populair zijn in de bouw. Grote verschuivingen voor wat betreft houtgebruik ziet hij niet. “We zien een lichte toename van de belangstelling voor hout in de gevelmaterialen, bijvoorbeeld western red cedar. Bij de kozijnen, ramen en deuren is het al jaren half-om-half met kunststof. Daar zie ik op dit moment geen grote verschuivingen.”

Meer informatie over het Inspiratiecentrum: www.thuisinbouwen.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X