-0.9 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Inspiratie opdoen bij GN Kantentechniekdag

HORST – Na een succesvolle eerste editie in 2017 organiseert GN Kantentechniek opnieuw een speciale open dag waar fabrikanten, leveranciers en eindgebruikers elkaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten. Op 19 juni gaan in Horst aan de Venloseweg 70 F de deuren open voor de tweede editie.

GN Kantentechniek staat garant voor gespecialiseerde producten van topmerken en werkt samen met zorgvuldig geselecteerde leveranciers, waarbij de focus ligt op kwaliteitsbewaking, service en een betrouwbare relatie op lange termijn. Geert Nefkens is het gezicht van de onderneming en hij organiseerde twee jaar geleden samen met zijn leveranciers de eerste editie van de GN Kantentechniekdag. Destijds ontving hij zo’n zestig bedrijven. Dit keer hoopt hij de honderd aan te tikken. “Onze klantenkring blijft groeien. We willen vooral laten zien waar we in uitblinken en waar we voor staan, zodat de bezoekers een positief beeld krijgen van ons bedrijf en met een voldaan gevoel huiswaarts keren. Wie geen tijd heeft om de grote voorjaarbeurzen als Ligna en Interzum in het buitenland te bezoeken, is op 19 juni bij ons in Horst aan het juiste adres.”

Kleinschalig

Natuurlijk is het volgens Nefkens goed om alleen al vanwege de contacten met vakbroeders aanwezig te zijn, maar de diverse demonstraties die de partners van GN Kantentechniek verzorgen zijn ook reden om voor een dagje naar Limburg af te reizen. “Denk aan het vrijwel naadloos kanten aanlijmen met polyolefine smeltlijm. Dit is een voordelig alternatief zonder de hoge kosten van een laser- of hot-air-systeem op een kantenaanlijmer. Deze demonstraties vinden doorlopend plaats. Gedurende de gehele dag is er alle ruimte om vragen te stellen en een uitgebreide uitleg te krijgen. Over de machines, de toepassingen, duurzaamheid et cetera. Daarom zijn deze bedrijven juist hier aanwezig. De ongedwongen sfeer, het persoonlijke contact en het kleinschalige zijn aspecten die de kracht van deze dag bepalen. Er is tijd voor elkaar. De grote beurzen zijn natuurlijk ook fantastisch om te ervaren, maar soms kan dat persoonlijke aspect zonder tijdsdruk toch net iets prettiger zijn. Er is direct contact tussen fabrikant en eindgebruiker. Daar hebben beide partijen baat bij.”

Primeur

Behalve fabrikanten van machines, zijn ook experts op het gebied van kanten, lijmen, schuurmaterialen en verbindingssystemen aanwezig. Een aantal voorbeelden zijn Hranipex, Jowat, Frencken, Klingspor en Lamello. Tevens vindt tijdens deze GN Kantentechniekdag een primeur plaats. LCM, één van de aanwezige partners van GN Kantentechniek, presenteert een niet ontvlambaar duurzaam ECO vriendelijk reinigingsproduct, dat speciaal ontwikkeld is voor kantenaanlijmmachines. Traditioneel gebruiken interieurbouwers chemische reinigingsproducten, maar de toekomst is volgens Nefkens aan de duurzame en eco-vriendelijke producten. “In landen als Duitsland en Engeland worden dit soort producten al veel langer gebruikt. We lopen in Nederland wat achter. Dat komt omdat onze interieurbouwers nog wat conservatief zijn. Ook op het gebied van technieken in de PU-verlijming zijn we nog niet zover als andere landen. Daarom wil ik tijdens deze dag ook een stukje bewustwording creëren.”

De GN Kantentechniekdag vindt plaats op woensdag 19 juni van 10.00 tot 20.00 uur. De toegang is gratis.

Nader informatie: www.kantentechniek.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X